Hellboy 2: Zlatá armáda

75%
Hellboy 2: Zlatá armáda
Hellboy 2: Zlatá armáda (Hellboy II: The Golden Army) je americký akční fantasy film a pokračování snímku Hellboy (2004). Pekelnou výhní doruda rozpálený Hellboy (Ron Perlman) zbožňující dobré doutníky a ohnivou krásku Liz, bude znovu drtit záporáky a k tomu trousit jednu drsnou hlášku za druhou. Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř. Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu (nezničitelná mostra), která za pár minut udělá z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem...



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Ve své podstatě se jedná o to samé jako v prvním dílu,jenže tentokrát je to více výpravné a barevnější. Pokud tedy milujete první díl,tak i zde budete nadmíru spokojení. Akce je opět parádní a Ron Perlman v hlavní roli září - hláškuje o sto šest. Naprostá spokojenost.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Pohodová podívaná se sympaticky neempatickým Hellboyem, který mi dosti připomíná lehce ogrilovaného v Groma Hellscreama ze hry Warcraft 3 v rare úpravě. Na mě je tam přespříliš barevných postav až moc a chvílemi film působí až cirkusovým dojmem. Scénář je standardní. Zvláštní záporák a partička hrdinů, která zachrání svět. Nic světoborného, ale celkem dobře se na to kouká.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Ano, zachránit svět je pekelná dřina a tak je k tomu potřeba něco víc. Hellboy v podání Rona Perlmana po druhé a opět v plné parádě. Děj hodně poskočil kupředu a tak se již nejedná o ryzí komiksový příběh s Hellboyem v centru dění, ale je zde přidáno Ú.P.V.O. což znamená Úřad paranormálního výzkumu a obrany, ke kterému určitý čas Hellboy patřil. A právě z tohoto času příběh je. Ron Perlman opět předvedl svoji hereckou výjimečnost a Guillermo del Toro svůj režisérský um. Snímek se stále drží zábavnosti komiksového nadhledu a komiksové předlohy jako takové s danou atmosférou. Vizuální efekty vypadají jak vypadají a nedá se říci, že by byly nějak přehnané. O proti předchozímu snímku je tento přeci jen krapet jiný a více se s ním ztotožní spíše komiksoví čtenáři znající i komiks Ú.P.V.O, neboť je k němu daleko bližší. Opět však platí, že za zhlédnutí stojí a pro komiksové fandy se jedná doslova o povinnost.

Dodatečné informace

Původní název:
Hellboy II: The Golden Army (více)
  • Německo Hellboy 2: Zlatá armáda
  • Německo Hellboy II: The Golden Army
  • Německo Hellboy 2 - Altin ordu
  • Německo Hellboy 2 - Die goldene Armee
  • Německo Hellboy 2 - Zlatna vojska
  • Německo Hellboy - El ejército dorado
  • Německo Hellboy: Golden Army
  • Německo Hellboy II - Az aranyhadsereg
  • Německo Hellboy II - El ejército dorado
  • Německo Hellboy II - I hrysi stratia
  • Německo Hellboy II - L'armée d'or
  • Německo Hellboy II - Les légions d'or maudites
  • Německo Hellboy II - O Exército Dourado
  • Německo Hellboy: Kuldne armee
Premiéra v ČR:
4. 9. 2008
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Německo, USA
Čeština:
Hellboy 2: Zlatá armáda je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Hellboy 2: Zlatá armáda


Podobné


Powered byJustWatch