Hellboy 2: Zlatá armáda

75%

Komentáře a recenze 44

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Ve své podstatě se jedná o to samé jako v prvním dílu,jenže tentokrát je to více výpravné a barevnější. Pokud tedy milujete první díl,tak i zde budete nadmíru spokojení. Akce je opět parádní a Ron Perlman v hlavní roli září - hláškuje o sto šest. Naprostá spokojenost.
Pete69
Pete69
29 708 bodů
7
Pohodová podívaná se sympaticky neempatickým Hellboyem, který mi dosti připomíná lehce ogrilovaného v Groma Hellscreama ze hry Warcraft 3 v rare úpravě. Na mě je tam přespříliš barevných postav až moc a chvílemi film působí až cirkusovým dojmem. Scénář je standardní. Zvláštní záporák a partička hrdinů, která zachrání svět. Nic světoborného, ale celkem dobře se na to kouká.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Ano, zachránit svět je pekelná dřina a tak je k tomu potřeba něco víc. Hellboy v podání Rona Perlmana po druhé a opět v plné parádě. Děj hodně poskočil kupředu a tak se již nejedná o ryzí komiksový příběh s Hellboyem v centru dění, ale je zde přidáno Ú.P.V.O. což znamená Úřad paranormálního výzkumu a obrany, ke kterému určitý čas Hellboy patřil. A právě z tohoto času příběh je. Ron Perlman opět předvedl svoji hereckou výjimečnost a Guillermo del Toro svůj režisérský um. Snímek se stále drží zábavnosti komiksového nadhledu a komiksové předlohy jako takové s danou atmosférou. Vizuální efekty vypadají jak vypadají a nedá se říci, že by byly nějak přehnané. O proti předchozímu snímku je tento přeci jen krapet jiný a více se s ním ztotožní spíše komiksoví čtenáři znající i komiks Ú.P.V.O, neboť je k němu daleko bližší. Opět však platí, že za zhlédnutí stojí a pro komiksové fandy se jedná doslova o povinnost.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Abych řekl pravdu, tak od režiséra skvělého Faunova Labyrintu, Ďáblovy páteře a prvního Hellboye bych čekal něco víc. Jako všechny filmy Del Tora je i tohle skvěle vizuálně zpracované, ale příběh jde na pozadí stovkám druhů potvor. Je tu plno dobrých nápadů a princ Nuada je sympatický "zločinec", ale než se s postavami stihnete sžít, příběh velmi rychle končí a já bych chtěl ještě. Přijde mi to jako moc rychlé nahlédnutí do světa, který bych chtěl detailněji prozkoumat, ale místo toho musím sledovat plytký příběh.
Fingon
16 886 bodů
8
70%. Zase jedna vykrádačka všeho možného (Transformers, replikanti ze Stargate...) a vůbec film se spoustou hluchých míst (zvláště na začátku), ale Hellboy je skvělá postava, takže to nakonec není zas tak špatné...
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Snad nejlepší možné pokračování, v jaké jsem si vůbec odvažoval doufat! Zlatá armáda po všech stránkách převyšuje předešlé dobrodružství, ať už svým přímočarým a efektním zpracováním, stylovým příběhem nebo i přístupem k hlavním hrdinům, který je snad ještě více lidštější a osobitější. Del Toro se ve své práci opět doslova vyžívá, ždíme z postav absolutní maximum a jeho svět plný různorodých monster je zobrazen tak úchvatně, jak to dokázal už jen jistý pán jménem George Lucas. Jeho režie je mnohem jistější a méně přeplácaná než v jedničce, akční scény jsou nápaditější a lépe gradované a Ron Perlman je navíc stále v té nejlepší formě, sype jednu hlášku za druhou a jeho Červený se pomalu stává jednou z mých nejoblíbenějších komiksových postav. Škoda, že pokračování už se zřejmě nedočkáme..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Ač jde o Hellboye, musím jít s hodnocením dolů. Pokračování už není tak plnokrevné jako předchozí díl.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Pro mě byla jednička lepší. V tomhle díle mě docela štve Liz Shermanová (no i její představitelka Selma Blairová, asi jsem se špatně díval, ale má snad jen jeden výraz). Luke Goss se snaží, ale princ Nuada je proti Karlovi Ruprechtovi Kroenenovi taky slabší figura. Celkem se mi tohle dílko jeví celkem přeplácaný, moc potvor, moc barev, moc lásky, moc emocí, moc nepřátel a působí na mě celkem nepřehledně. Stejně je to ale skoro stejně dobrý jako jednička. Je vidět, že tvůrci se doopravdy snažili a film uběhne rychle a diváka pobaví.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
ÚŽASNÝ SVĚT...plný báječných bytostí.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Jednička je pro mně jedno z těch lepších zpracování komixové adaptace, ale zde jsem poněkud zklamán. Guillermo del Toro po režisérské stránce zvládl skvěle, je to jeden z těch režisérů, kteří za málo peněz dokáží udělat hodně muziky, ale co se týče příběhu tak to si snad dělá srandu? Děj je jak z dětské knížky, všude elfové, troli, skřítci, trolí trh mě dostal, to trochu přehnal, dále je zde moc humoru, když v jedničce se jen o humor staral většinou Hellboy tak to stálo za to, zde se k němu připojili snad všechny postavy a hláškují jedna za druhou, někdy je to vtipné, někdy spíše směšné až trapné, ale pořád to zvedá film výše tam kde to sráží ten zpackaný scénář a děj, akce ta je skvěle natočená a monstra po trikové stránce také a jsou zajímavější a je jich více. Nakonec vše ruší milostná linie, to si také Guilermo mohl odpustit, asi to dělal proto, aby zaplnil místa v dlouhé stopáži. Pro mě je dvojka Hellboy menším zklamáním a jedničce se rovnat moc nemůže, pro mě rozhodně jen průměr, a to jsem si myslel, Guillermo del Toro se ze svým miláčkem vymazlí lépe, sem zvědav co nám nabídne v Hobittovi.