Valkýra

78%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Pěkné, opravdu pěkné zpracování nejznámějšího atentátu na Adolfa Hitlera. výborný výkon Toma Cruise, perfektně šité uniformy a skvěle zpracovaný blahobyt a pompéznost tehdejší nacistické smetánky. Abych jen nechválil, závěr je zbytečně hollywoodský. Celkově je to moc dobrá práce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Nic naplat, je to Hollywoodský film s hereckými hvězdami a tak to reálnost celého dění velice pohřbívá a je vcelku jedno, jestli se děj drží historických událostí či ne. Poslední atentát na Hitlera je však kupodivu nejznámější a tak není divu, že po tom filmaři sáhli. Tom Cruise roli hraběte ze Stauffenberga, strůjce atentátu, pojal velmi zodpovědně a se vší parádou, ale pořád je to tváří Tom Cruise, bohužel. Historické základy si jsou však skutečně věrné a velmi dobře dramaticky napsané, takže má snímek překvapivě napětí a svižné tempo, což mimo jiné způsobí, že nejednomu na konci celého příběhu až zamrazí. Film má tedy historickou hodnotu, kterou shazují právě ty známé tváře, což je obrovská chyba, neboť na sebe ulpívají veškerou pozornost místo na postavy jako takové. Ale i tak lze považovat snímek za povedený mající úctu a hlavně vzpomínku na všechny strůjce tohoto puče. Kdyby se to povedlo, mnoho životů by bylo ušetřeno. Ale to už je jiná kapitola.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Singer dokazuje, o jak precizního filmaře jde. Valkýra funguje jako ty hodinky, jejichž tikot doprovází trailer. Přesná, bezchybná a plně funkční. Jistě z toho šlo vytáhnout víc, ale i tak jsem s tímhle nepovedeným atentátem naprosto spokojen.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Singer si u mě po nudném "Superman returns" napravuje reputaci tímto velice povedeným "válečným historickým thrillerem", který hlavně v druhé polovině patří mezi to nejlepší, co jsem letos viděl.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Valkýra je strhujícím válečným dramatem, který staví na hereckých výkonech a především skvěle zrežírované akci. Singer zvládá Stauffenbergův komplot, o kterém všichni diváci dopředu ví že skončí neúspěchem, zrežírovat tak, že se všichni modlí, ať se jim to nakonec povede. Singer skvěle dávkuje napětí a když dojde na tušený závěr spolknou diváci pomyslný knedlík. A navíc skvělý soundtrack Johna Ottmana!
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Singer stále ve vrcholné formě, natočil skutečný příběh o spiknutí skupiny odvážných a neústupných hrdinů tak poutavým způsobem, že jsem u televize doslova chrochtal blahem. Valkýra sice není tak myšlenkově obsáhlá a politicky podbarvená jako Spielbergův Mnichov, a zřejmě právě proto je v konečném součtu lepším filmem. Přímočarý tah na bránu, nejen výborně a napínavě natočený a emocionálně šikovně podlézavý, ale především také skvěle obsazený. Hlavně Cruise zase ukazuje, že s rostoucím věkem zraje jeho herectví jako víno, a je to právě jeho plukovník Stauffenberg, kdo táhne velkou část snímku na svých bedrech. Všechna pozitiva pak ještě podtrhuje krásný ústřední soundtrack od Johna Ottmana, který je při postupném gradování v poslední třetině hodně cítit. Jak říkám, Valkýra není filmem, který má nějakou duševní hloubku, ale je zatraceně zábavné ho sledovat.. :
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Poutavý příběh z historie. Film se povedl.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
Tak tenhle film mě naprosto dostal. Nemám sice v lásce válečné filmy, ale Tom Cruise si zde vystřihl roli, za kterou bych mu dala oskara. Je to skvělý film, který podle mě dokáže člověka upoutat do křesla a nepustit, dokud hlavní hrdina nebude zastřelen.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Trochu upjaté, bez špetky nápadu nebo překvapení, přesto dokonalé a fascinující. Prostě jako německý vůz. 80%
Floridsky
4 376 bodů
10
Velmi napínavý strhující historický thriller. Precizně odvedené filmařské řemeslo.