Marley a já

77%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Tohle byl panečku pořádný doják. Vůbec nevím proč jsem si film pouštěl,když už jsem dopředu tušil jak to celé vlastně skončí. Bylo to hrozně dojemné,milé a hlavně smutné. Wilson s Aniston jako pár dokonalý,ale zde se přece jen vše točí kolem čtyřnohého miláčka jménem Marley. Kdo nikdy neměl psa,tak tento snímek nedokáže patřičně docenit.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Dojemná milá a laskavá rodinná komedie. Moc takových není. Není to typický romantický film, kde se pár dává dohromady a pak přijde po šílených peripetiích happy end. Tohle je od začátku do konce pohodová i když v závěru smutná podívaná. Mezi herci fungovala chemie, jako by byli opravdu manželé. Povedlo se.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Veselý rodinný film, kde si každý najde to své. V hlavní roli pes a ne ledajaký. Je to pěkný prevít. Ale přes všechny lapálie a starosti se k němu sympatie přeci jen najdou a o to smutnější je konec příběhu. Krapet netradiční zakončení však poukazující na to, že pes je skutečně nejlepší přítel člověka. Máme tu rodinku, kde každý má své starosti a snaží se je nějakým způsobem řešit. Vzestupy, pády, radost i zklamání a to v celém průběhu přítomnosti psa pojmenovaného jako Marley, který do veškerého dění nějakým způsobem neustále zasahuje. Prostě obyčejnost života. A tak je snímek veselý, uhrančivý, příznačný, uspokojující. Owen Wilson a Jennifer Aniston tvoří báječný pár. Wilson výborně poukazuje na růst charakteru své postavy a Aniston na osobnost ženy coby maminky se všemi radostmi, frustracemi, výbušnosti i pochopením. Film je osvěžující svojí atmosférou vyprávějící oduševnělý krásný příběh, který hlavně pejskaře a děti pobaví a chytne za srdce.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Komedie s prvky dramatu a s tak trochu nedořešeným koncem. Když Wilson říká jak ho Marley změnil atd. - tak jak ho proboha změnil? a kdy? Navíc ten slzopudný závěr mi přišel hodně násilně našroubovaný. 65%
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Když ono je to táák hezké! Nemusíte být zrovna zarytý petlover nebo šťastný manželský pár, co si právě pořídil do baráku neúnavné padesátikilové psí monstrum, abyste si tenhle film oblíbili a rozuměli mu. Stačí se pohodlně rozvalit v křesle, vypnout mozek a nechat se skoro dvě hodiny unášet pouze krásou Jennifer Aniston, charakterem Owena Wilsona a nevídaným elánem jejich věru rozkošného rodinného mazlíčka, a je o zábavu postaráno. Někdy stačí málo, ale tahle emocionálně podmanivá komedie funguje zkrátka ve všech ohledech tak dobře, že o nějakém "málo" se snad ani mluvit nedá.... Good job ;)
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Komedie, která v sobě nese i to smutné, co k životu patří a na ty Marleyho oči s vypláznutým jazykem, to je prostě něco, kde ten kapesník nechci dát z ruky pryč. A když oči naposledy mrknou, to už prostě musíte ten kapesník držet, protože u tohohle to nejde vydržet.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
9
"A dog has no use for fancy cars, or big homes, or designer clothes. A waterlogged stick will do just fine. A dog doesn’t care if you’re rich or poor, clever or dull, smart or dumb. Give him your heart, and he’ll give you his. How many people can you say that about? How many people can make you feel rare, and pure, and special? How many people can make you feel... extraordinary?"... Nečekaně upřímný a chytrý film o tom, že život není vždycky peříčko. Tvůrci postupují od kytky přes psa k dětem a během toho reflektují všechny maléry a radosti, které s tím souvisí. Žádný zbytečný patos, žádné laciné vztahové hrátky, čistá pravda, která vás pohltí a na konci nechá v slzách. I přes laciné plakáty nejde o snímek typu "pes se chová jako člověk na čtyřech nohách a je vtipné třeba to, že umí nastartovat auto". Marley a já není ničím víc, než věrným otiskem každodenních problémů, se vším "dobrým i zlým, dokud nás smrt nerozdělí". Zcela bez debat nejlepší vztahový mainstreamový americký film posledních let. P.S. Herci jsou fantastičtí. Owen Wilson nikdy nepůsobil tak „herecky vyspěle“, Jennifer Aniston je k pomilování i v okamžiku absolutního vyčerpání, charismatický Eric Dane potvrzuje komiksový potenciál a Alan Arkin je v roli šéfa, který „se nikdy nesměje“, jednoduše okouzlující. A Marley… pohled do těch očí jen tak nezapomenu (ano, byl to podraz, ale k životu to patří).
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Kouzelné! I Love MARLEY!
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Film horlivě rozutíkaný do všech tématických koutů (vztah, děti, práce, úspěšný kamarád proutník, pejsek), že vlastně nevypráví vůbec o ničem, ale pouze vyplňuje čas situačním humorem a životními pravdami (přičemž občas jsou to "životní pravdy"). Závěrečný vodopád slz jsem si výjimečně neužil - proběhl pouze proto, že mi bylo silně fyzicky nepříjemné se mu bránit (závěrečnou psí scénu jsem asi nejen já prošel na vlastní kůži úplně stejným způsobem se vším všudy) a zadržovat ho. Ne vážně, tak odporný tlak na emoce jsem snad nezažil a troufám si tvrdit, že hraničí se sprostým obtěžováním! :-)
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Velmi famózní film. I přes typickou zápletku o psovi, nejde o typický film. Skvělé zpracování, které podtrhují výkony Aniston a Wilson. Film mě chytila nepustil dokonce, kdy se nedalo nezačít brečet. Vážně bych tento film mohla chválit až do nebes, a i přesto by to bylo málo...