Mr. Brooks

71%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Mr. Brooks na mne působil jako takový mix Dextera a Dr. Jekyll & Mr. Hyde. Nechybělo napětí,příjemně mrazivá atmosféra a maniakální Costner v hlavní roli. Scénář sice nenabídl nic navíc a jde si od první minuty přímočaře do finále. Stačilo jen trochu přidat a mohla být z Mr. Brookse záležitost ke které bych se rád vracel.
lamps
lamps
15 155 bodů
7
Kevin Costner je konečně zpět, a byť to není návrat nikterak velkolepý a strhující, role úspěšného obchodníka s vražednými choutky mu sedla jako ulitá. Mr.Brooks je i celkově poctivě odvedené řemeslo, nechybí mu zajímavá myšlenka, působivá atmosféra, přímočarý děj a příjemná režie, která vše nasnímá přesně tak, jak právě potřebuje. Zmíněný Costner je spolehlivý jako vždy a já si k jeho postavě dokázal celkem bez problémů najít cestu, William Hurt se také opravdu vytáhl a jejich společné scény mají ten správný říz a šmrnc. Ovšem Demi Moore... Mno, řeknu to tak, že jako herečku jsem ji nikdy neměl zrovna v lásce (snad vyjma Ducha), a tady se na tom vůbec nic nezměnilo. Navíc její manželská aféra sem moc nepasovala a dva hlavní protagonisty jen brzdila v jejich skvěle rozjeté hře. Inteligentní a oslovující thriller, který mezi konkurencí sice absolutně nevyniká, ale zatracovat ho by byla chyba.
ladynka
ladynka
1 201 bodů
6
Můj hlavní problém s panem Brooksem spočíval v tom, že většinu zápletek jsem už viděla v Dexterovi - podrobněji, hlouběji, působivěji a cyničteji.