Král zlodějů

59%
Král zlodějů
Král zlodějů

Hlavním hrdinou je desetiletý ukrajinský chlapec Barbu, který žije v chudé zapadlé osadě. Se závanem velkého vzdáleného světa přijde do osady bývalý cirkusový artista Caruso, který chlapce koupí od rodičů a slíbí mu úspěšnou kariéru v cirkuse. Na jeho naléhání odkoupí i jeho starší sestru Mimmu a obě děti propašuje do Berlína. Tam však děvče potají předá do nevěstince a Barbuu nechá zasvětit do tajů krádeží a zlodějin. Mezi mužem a chlapcem se vytváří zvláštní vztah. Zpočátku Barbu Carusa obdivuje a slepě mu věří. Bývalý cirkusák zase v tmavookém chlapci vidí syna, kterého nikdy neměl a představí ho i své družce Júlii, tvrdě poznamenané dávnou nehodou v šapitó. Do bezcitné mašinérie obchodu s dětmi se míchají potlačované, dávno zapomenuté city a sny...

Režisér Ivan Fíla se inspiroval skutečnými příhodami dětí, se kterými se setkal v Itálii a Německu začátkem 90. let. Slovenská filmová a televizní akademie nominovala film za Slovensko do širšího výběru na 76. ceny Americké filmové akademie Oscar v kategorii Nejlepší zahraniční film a na Zlatý Globus.



Režie:
Scénář:

PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
4
Druhá polovica filmu sa radikálne mení, akoby sa zrazu scenára, kamery a réžie chytil sabotér, ktorý navyše hercov zdrogoval (alebo si všetci ďobli z matroša krivajúcej artistky?) Je mi to veľmi ľúto, lebo tá prvá je veľmi kvalitná.

Dodatečné informace

Původní název:
König der Diebe (více)
  • Francie Král zlodějů
  • Francie König der Diebe
  • Francie King of Thieves
  • Francie Král zlodejov
  • Francie Król zlodziei
  • Francie Le roi des voleurs
  • Francie Varkaiden kuningas
Premiéra v ČR:
24. 1. 2004
Země původu:
Francie, Nizozemí, Česká republika, Rakousko, Slovinsko, NSR, Slovenská republika, Belgie, Nizozemí, Německo, Slovensko
Čeština:
Král zlodějů je dostupný s českým dabingem

Podobné