Kouř

75%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Velký bizár. Amatérsky natočený film s přesahem hlavně v době krátce po revoluci... dnes je to opět velký bizar.. satira na dobu minulou, lehce šmrncnutá opět bizarním muzikálem. Film vlastně baví, protože si divák musí říkat: "To musím dokoukat, musí to mít nějaké logické vyústění." ... má a je to předvídatelné.. přesto je to zajímavá a musím se opakovat.. bizarní podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Na zadek jsem se z toho neposadil (beztak už jsem seděl). Nejdřív mi to přišlo zajímavé, ale postupně to na mě začalo působit poněkud monotónně. Je to v podstatě jeden trefný vtip opakovaný hodinu a půl pořád a pořád dokola. A když se ke konci nasazuje vážná tvář, vůbec to podle mě nefunguje. I když uznávám, že Arnoštek je prostě boží. 3 a 1/2
Fingon
16 886 bodů
8
Tak tohle je psycho. Sklepáky prostě můžu, i když mi tu chybí Tomáš Hanák, ale co už.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Divný to film, ale krásný. Ač je z něho i kult jasný. V naší zemi přesto vzácný. Proč pouhý bych dával jen komentář, když film už má tak dost svou tvář. Tak jsem ho i uchopil, kdo viděl, tak pochopil. A kdo ne, ten jistě musí, ať to aspoň chvíli zkusí. Tohle to není, jen spotřební zboží. Ten film i zdravého složí, neb Arnoštek je prostě boží. Film, co oplývá originalitou a divnost je střídána genialitou. Že se ptáte, co je to? Co to je? Jak se to jmenuje? Je to přece Kouř.
Klajnik
Klajnik
8 504 bodů
8
Jeden ze dvou nejlepších tuzemských filmů (druhým je Postel). Kouř hravě reflektuje svojí dobu a baví i muzikálová čísla. Je to české, ale nečpí to nevkusem - jak vzácné!
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Když to řeknu jednoduše, tak parádní práce s kamerou, Slovákovi a Čtvrtníčkovi hlody a Arnoštek (ten je skvělý, báječný, dokonalý no prostě fájn). Jen ta tematika se mě moc netýká. 73%
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
8
kultovni zalezitost, zejmena diky Arnostkovi, ktery je proste bozi :)
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Jedu dál stále s tebou víme kam cesty vedou je to fajn, fajn, fajn, je to fajn fajnový. Príma den se nám dělá nálada prostě skvělá Je to fajn, fajn, fajn, je to fajn fajnový. Vozím s sebou hity tutový. Máme se dneska fajn, je nám hej přijel k nám pan disžokej pouští nám hity, co se tolik líbí přijel boží jezdec, do kroku nám svítí. Je to fajn, je to fajn!!
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8
Podle mého jeden z mála filmů, který skutečně ukazuje, proč u nás socialismus nefungoval, přestože si to mnoho lidí přálo. Vesměs komorní snímek, který v mých očích snižuje pouze příklon k muzikálu (kdybych byl zvědavý na nějaké zpívání, tak jdu na operu). Ale samozřejmě je to dnes již klasika, kterou stojí za to vidět aspoň jednou. Ještě bych rád upozornil na bonusy na DVD, kde je dobrý rozhovor s panem Vorlem.
Ombak_Penari
2 764 bodů
9
Ať už tento film popíšeme a zaškatulkujeme kamkoliv, rozhodně je to na naší scéně něco naprosto ojedinělého. Podle mě naprosto skvělé. Netřeba nic dodávat. Skvělé.