Lovci pokladů 2: Kniha tajemství

67%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Hledač pokladů Ben Gates ve svém druhém dobrodružství, ve kterém musí dokázat nevinu svého předka ohledně atentátu na prezidenta Lincolna a dojde tak daleko, že se lstí vkrade do Bílého domu a dokonce i unese, a to vskutku banálně, prezidenta současného. Ne, nad reálností daných skutků je přísně zakázáno přemýšlet, neb by tím byl filmový zážitek naprosto zkažen. Koncept celé, převážně archeologické, etudy nepřipomíná ani tak Indiana Jonese, jako spíše Laru Croft. No, ale oba i tak v jednom Gates předčil. Vůbec neví co hledá, ale stoprocentně ví proč. Svým způsobem jakoby tímto konkuroval snímku ´Šifra mistra Leonarda´ (2006). Děj je tentokrát odlehčenější a snad je i méně akce. Dobrodružná zábavnost je však naštěstí ponechána. Luštění hádanek a snaha se k nim vůbec dostat je plně ve standardu dobrodružného rodinného filmu. Má to své tempo, takže se nad ničím zdlouhavě nepřemýšlí a ani se nic zbytečně moc dlouho nevykonává. Takže třeba se dostat jen tak do pracovny prezidenta USA v Bílém domě je jednodušší, než by si kdo myslel. Na to by snad ani James Bond nepřišel. Takže první polovina děje v šabloně špionážních motivů skutečně brát pouze se zábavným odstupem. Druhá polovina odehrávající se někde v podzemí už má ty patřičné grády alá Lara Croft. Tu past, tu zádrhel, tu něco, co je nutné rozluštit. Celkově dětinské, ale pro takový film, proč ne. Tady se rozhodně nehraje na uvěřitelnost. Snímek ve své dobrodružné podstatě okouzluje, v rámci zábavné vložky vzrušuje, a to je asi tak na celém tomto filmovém pokolení vše. Oproti předchozímu filmu krapet slabší, ale jen tak pro letní kino postačí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Bavila mě jednička, v podstatě stejně mě baví i dvojka. Lovci pokladů rozhodně nejsou nějak strašní... Cage si konečně našel hereckou polohu, kde nepůsobí směšně. Jerry to navíc opět zachránil rozumným penízem...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Pořád stejně dobrodružné i šílené jako jednička. Oba díly jsou dostatečně zábavné, že i ta přepálená stopáž tolik nebolí. Finále mi tady sice přišlo možná trochu slabší, ale výsledek je stejný. Nenáročná oddechovka.
Fingon
16 886 bodů
6
Upřímně? Mám rád filmy o hledání pokladů, zvláště pokud vycházejí z reálných skutečností (do jaké míry jsou fakta použitá v tomto filmu pravdivá, o tom raději nebudu spekulovat). Nicolas Cage mi nikdy nevadil a upřímně, v téhle sérii bych viděl třetí díl daleko raději než u Pirátů z Karibiku (kterým neslušel ani druhý). Dobrých devadesát minut mě film opravdu bavil a vážně jsem uvažoval o hvězdičce navíc, to, co mě ale nejvíce táhlo skončilo po únosu prezidenta. I tak ovšem ani omylem nepovažuji tento film za ztrátu času.
lamps
lamps
15 150 bodů
6
Opakovaný vtip není vtipem aneb nechte už ten poklad raději ležet. Je to pravda hollywoodsky roztomile sladěné a hvězdně obsazené mysteriózní dobrodružství, které se naštěstí ani nebere moc vážně a navzdory přepálené stopáži funguje coby nenáročný obrazový relax více než uspokojivě, ale není zde jediný důvod, proč vyzdvihovat jeho omezené filmařské kvality čtvrtou ohleduplnou hvězdou a činit tak z něj v mé divácké stáji dílo hodné doporučování a chvalozpěvů... Neškodný, nezávadný a neurážlivý, ale přesto prachsprostý ambiciózní průměr. ;)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Pche, průměr jak sviňa. Já se fakticky nudil.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Pro mě o něco lepší než jednička.Pro vyplnění času při čekání na Indyho4 to bohatě stačí.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Máme tady pokračování a já jsem stále stejně unesen. Trochu mě mrzelo, že dvojici Cage a Kruger hned postavili do rozvodové pozice i přesto že na konci prvního se teprve dali dohromady a tak prostě nevíme nic. To zkrátka trošku zchladilo první dojem. Nic méně se to rozjede, místo deklarace to posunout zase o level výše a rovnou unesou prezidenta. Musí se vloupat do pracoven Britské královny i oválné pracovny. Prezidentská kniha je zajímavý nápad pro možné spekulanty. Finální pátrání po pokladu je o něco akčnější než prvním filmu každopádně, mi přišlo že samotný poklad neudělal tak velký dojem jako v prvním filmu.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Podle mě docela normální film, který diváka ani neurazí ani nijak zvlášť nenadchne. I přesto mám takové druhy filmů ráda a tento film ani nebyl horším pokračováním předchozího dílu.
saboter
saboter
3 564 bodů
7
Slušné pokračování ale zase se sází na výkon herců, což už vadí a taky i vadí naprosto podobný příběh ze začátku povedený konec a tak je trochu slabší a tak i
  • herci
  • příběh začátek
  • scénář
  • příběh pozdějc totožný s jedničkou