3:10 Vlak do Yumy

77%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Takový klasický americký western tu nebyl hodně dlouhou dobu a nutno dodat,že to čekání stálo za to. Jedná se totiž o pořádnou chlapskou podívanou plné bezcitných pistolníků,kterým není zrovna lehké fandit. Snímek má moderní háv se zajímavými filtry a rychlým střihem,který však filmu sluší. Za mne teda rozhodně naprostá společnost.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Dost povedený remake stejnojmenného pozapomenutého westernu z padesátých let (3:10 Train to Yuma, 1957), s poněkud pozměněným scénářem, výrazně postavený na hereckém výkonu dvou ústředních antagonistů Christiana Balea (Dan Evans) a Russella Crowea (Ben Wade). V menších rolích jsou nepřehlédnutelní Peter Fonda a Ben Foster. V mnoha ohledech působivější než originál.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Pěkný western. Příběh velmi dobrý, trošku mi vadily krkolomné zvraty, neustálé odzbrojování party, která vedla zločince na vlak do Yumy. Závěr slušný, hlavní klaďas je hodně velký Mirek Dušín, až se mi tomu nechtělo věřit. Po vizuální stránce moc pěkné, celkově za 75%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Ucházející atmosféra, dobré výkony herců, ale (a to ale je tu opravdu důležitý) děj je opravdu nesmyslný a pointa je smrtící. Děj je tak hloupý, že všechny ty skvělé plusy dokonale zastíní. Pokud film uvidíte a zamyslíte se (pokud to neuděláte, film si mnohem víc užijete), tak vás ta hloupost snad ohromí. Bohužel nemůžu prozradit pointu, ale je to vážně směšné. Možná bych pochopil to, že Ben Wade má 1000 šancí utéct, ale neudělá to. Možná bych i pochopil, že se nudí natolik, že to celé podstupuje, ale ten konec? Takhle vnikl jen westernový kastrát, který kvůli scénáři promarnil své technické kvality.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Film s obrovským potenciálem. Výborné herecké výkony a krásnou kameru ovšem dokonale pohřbívá tupý scénář.. Velká škoda :(
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
James Mangold si už jednou přičichl k Oscarům, když uspěl s dramatem Walk the Line a zároveň slavil solidní, nikoliv oslňující, komerční úspěchy téměř se všemi svými filmy. 3:10 vlak do Yumy byl průměrně úspěšný western, který vznikl na základě povídky Elmorea Leonarda (Zakázané ovoce, Jackie Brown) již před několika desetiletími a tato verze se od něj značně odlišuje. Zásadním kladem filmu je zcela nepřekvapivě titulní postava Bena Wadea, kterého skvělým způsobem ztvárnil Russel Crowe jako zajímavou kombinaci vyšinutého magora s mužem, který má velké charisma a vůdčí schopnosti. Jeho protihráčem je průměrný chlápek v podání Christiana Balea, který se s rolí neúspěšného farmáře se silným morálním cítěním vypořádal bez ztráty květinky, přesto byl jeho výkon opět podroben kritice. Zajímavou roli má ve filmu Ben Foster, který hraje sadistického Wadeova pomocníka a je v ní mimořádně přesvědčivý. Mangold je bezesporu herecký režisér, ale zároveň se občas pustí i do složitějších kompozic, které však ani zdaleka nedosahují obvyklých žánrových představ. Vlak 3:10 do Yumy je snímek, který je profesionálně natočený, bez hluchých míst a s řadou překvapivých zvratů. V žánru westernu se řadí k nadprůměrným dílům.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
7.5
Parádní westernovka, která se nesere. Moc se mi líbil výborný Ben Foster, i když ve vedlejší roli, ale samozřejmě i Christian Bale a Russell Crowe. Je to nekompromisní jízda bez servítků s trochu překvapivě rychlým obratem na konci, ale to už bych spoileroval. Jo krásná příroda si taky "zahraje ;-)
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Akční, drsný divoký západ. Gladiátor vs Batman, to se prostě musí vidět. Nádherná výprava, akce má šmrnc, děj má rychlý spád a navíc ty charismatické osoby, jako je Crowe a Bale, každý si vás nějakým způsobem získá, ač je každý na jiné straně zákona. Vše perfektně dokončuje perfektní závěr.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
vacsina filmu je to (pekne natocena) nuda az na zaverecne zuctovanie ktore tomu doda dost dlho chybajuci adrenalin a akcnost... bale a crowe ako vzdy hraju skvele, ale mangold si tento raz (a nie je to po prvy krat) vybral slabsiu chvilku...
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Je to dobrej western, ale na prdel jsem se z něj neposadil. Nebýt dvou hlavních hrdinů Russella Crowea a Christiana Balea, tak bych za měsíc uplně zapoměl, že jsem nějakej Vlak do Yumy vůbec viděl. Konec byl trošku přitaženej za vlasy, ale i tak povedenej. Za zkouknutí to stojí, ale žádná pecka. 57%