Oscar Wilde

68%
Oscar Wilde

Britský dramatik a spisovatel Oscar Wilde sice žil v manželství a měl dva syny, ale navzdory něžnému vztahu k manželce podlehl i vášnivé lásce k oslnivě krásnému, ale poněkud sobeckému a lehkomyslnému lordu Rossovi. Wilde se ocitá mezi mlýnskými kameny divadelních úspěchů a společenského opovržení.




Klajnik
Klajnik
8 504 bodů
4
Filmařsky průměrné. Statická kamera, pěkné kostými - neurazí nenadchne. Jako životopisné drama je to až hanebně odbyté, slabé. Stephen Fry je sice castingovou trefou, ale Wilde je v jeho podání hlavně teplej. Škoda, že to nebylo podáno obšírněji.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Životopisný film, který musí potěšit každého obdivovatele díla Oscara Wildea. Stephen Fry jakoby se pro tu roli snad narodil a Jude Law hraje jeho mladého milence tak přesvědčivě, že být jeho manželkou, tak bych měla o jeho sexualitě vážné pochybnosti:-) A Jennifer Ehle jako Wildeova manželka a krásně zahraný zvláštní vztah mezi mužem, který svou manželku i dítě něžně miluje, a přesto ho přitahuje jiný muž. A samozřejmě spousta odkazů na Wildeovo dílo.

Dodatečné informace

Původní název:
Wilde (více)
  • NSR Oscar Wilde
  • NSR Wilde
  • NSR Wilde - O Primeiro Homem Moderno
Země původu:
NSR, USA, Japonsko, Německo, Velká Británie
Rozpočet:
2,16 mil. USD
Tržby:
10 mil. USD (celosvětově)