Město andělů

73%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Město andělů je snad můj nejoblíbenější romantický snímek. Není skoro nic bych mu mohl vytknout. Nicolas Cage zde hraje na vysoké úrovni a jeho výraz jen podkresluje tón filmu. Meg Ryan je klasicky skvělá a hlavně krásná. Snímek má originální námět a jeho závěr mi vždy vžene slzy do očí.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
Jak píše Brenan88.. a já to mám téměř stejné. Jeden z mých nejoblíbenějších romantických filmů, Meg Ryan je zde neodolatelná a Nicolas Cage také zahrál na romantickou strunu více než dobře a to i přesto, že hrál dlouhou dobu jen anděla bez citu. Celé to do sebe krásně zapadá a píseň od Goo Goo Dolls to vše jen podtrhla.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Anděl na zemi, aneb milostný příběh vzniklý v nebi. Snímek je americkým remakem vynikajícího filmového počinu 'Nebe nad Berlínem' (1987), avšak američtí tvůrci nepřekvapujíc v žádném případě nešli cestou expresivní ryzosti dané reality s poetickými andělskými komentáři, jako Wim Wenders. Jeho myšlenku sice zachovali, ale vyprávěním příběhu se daleko více přiklonili ke klasicismu filmových romantických snímků. Komerční aspekt tedy udělal své a tak se s původním snímkem tento počin nedá ničím srovnávat. Centrem všeho dění není anděl Seth, v podání Nicolase Cage, ale doktorka Maggie Rice, kterou očekávaně výborně zahrála Meg Ryan. Jednoho dne si položí hlubokou otázku. "Co když nejsme ti, kdo jsou opravdu pod kontrolou?" A právě tento otazník zaujme anděla Setha, čímž je jeho všímavost rázem upředena pouze k ní. Nejdříve tu máme vyobrazení osobní tvrdohlavosti, zájmu o péči pacientů a bezmocnosti oné doktorky, aby se to nakonec celé zvrhlo v romantismus přeladěný na čistý láskyplný záměr. Ale pozor, i když se jedná o hollywoodský komerční romantický snímek, neznamená to, že by nikde nebyla projevena nějaká ta myšlenka. Snímek se nebojí klást otázky o lidské existenci a o tom, jakou roli, pokud vůbec, hraje duchovní svět v našich životech. Filozofická koncepce myšlenek tedy není vynechána, ale bohužel, nemá to takovou sílu jako u původního filmu. Snímek má své přednosti, ale i mnohé nedostatky.  V křesťanském myšlení však potvrzuje jedno. Andělé coby boží poslové, kteří nikdy nebyli lidmi, skutečně existují. Nebe i posmrtný život existuje, Bůh existuje, stejně jako duchovní svět, který je však pro mnohé neviditelný. Není to však jediná zmínka o Ježíši Kristu coby spasiteli, což plně naznačuje, že se andělé klidně mohou stát lidmi. To by se dalo označit i za zjednodušení koncepce příběhu. Biblických motivů si však obyčejný divák nevšimne, neboť je romantická linka přeci jen daleko silnější. Snímek tedy daleko více zaujme jako obyčejný romantický film a to je asi tak vše.
Fingon
16 886 bodů
6
Město andělů bylo první a tehdy se mi líbilo. Pak jsem viděl Nebe nad Berlínem a krátce poté zase Město. I když jsem remake úporně bránil, musím nyní přiznat: Město andělů je pouhým stínem svého předchůdce. Jen láska ústřední dvojice je zde lépe patrná...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Romantiku vůbec nemusím. Průměr.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
6
Koncept, že Los Angeles je opravdu město andělů, není zase tak originální a jedinečný.. Meg Ryanová je květinka do podobných filmů, kde po sobě dva lidi hazí zamilovaný pohledy vlastně celý film. Oproti tomu Niki je zase mimořádně svůj herec a ani srostlejší obočí na tom nic nemění. Má osobitý styl, který může leckoho vytáčet. Každopádně těch svazků z červené knihovny jsem s ním zase tolik neviděl... Až do finálního aktu mě to docela bavilo, ale pak... Snímek má ale jednu famózně filosoficko existenční linku s Andělem, který se na to už vybod, která je nakonec poutavější než celá ta jejich romance. 60%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Naprosto jedinečný film. Výborní herci, naprosto skvěle vybraná a dokonale pasující hudba, a dojemnej konec z tohodle filmu ( ikdyž filmy romantického ražení nemusím až na pár vyjímek) dělají nezapomenutelný filmový zážitek.
kedl
kedl
6 380 bodů
8.5
Mě se to prostě líbilo a tečka. Nevím jak se vám hodí Cage do romantických rolí, ale mě tady ten jeho vyděšený a stereotipní výraz seděl, protože jak zahrát anděla, který necítí doteky, polibky a chuť jídel. On vlastně hraje stereotipního anděla, takže mi tam sedí. Ryanová - klasika.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Nebudu lhát, k tomuto filmu jsem se dostal jenom díky svojí ex, která tuto romantiku prostě chtěla zkouknout společně, jelikož to patří mezi její oblíbené. Jako proč ne, na romantickej klidnej večer to není špatný výběr, ale potřeboval jsem si v půlce filmu málem uvařit kafe, protože mě to prostě uspávalo.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9
romantická klasika, kterou zná dnes už asi každý, a přesto u toho dokážeme sedět, koukat na skvělý výkon Cage a Ryan a pobrečet si nad jejich nešťastným osudem. Úžasný film!!!!