Asterix a Olympijské hry

55%
Asterix a Olympijské hry
Plakát traileru

Asterix a Obelix jsou zpět! A tentokrát vás čeká příběh plný sportovního zápolení mezi Galy a jejich soupeři z celého světa. A při tom všem se odvážný mladý Gal Alafolix vášnivě zamiluje do řeské princezny Iriny. Spolu s Asterixem a Obelixem a za pomoci jejich čarovného elixíru se vydá do Řecka s cílem vyhrát nejen Olympijské hry, ale i srdce princezny Iriny. Střetává se tu však se zlomyslným Brutem, synem Césara, a jeho týmem, který je, zdá se, silným soupeřem. Jak je všeobecně známo, čarovné elixíry jsou na Olympijských hrách zakázané, ale Asterix už má plán, jak opět zvítězit... (oficiální text distributora)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Vcelku dobré pokračování,které sazí na známé osobnosti v menších roličkách také na jednoduchý humor a vtipné slovní hříčky a to především v příjmeních hlavních hrdinů. Celkově se filmu ještě daří držet nějakou laťku a nesklouzávat do trapnosti s kterou budou mít problém hlavně následující pokračování.
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Nevím, čím to, ale já jsem se u toho dokázal dobře bavit. Je to sice celé praštěné a narozdíl od prvních dvou dílů věnováno výhradně mladším divákům, ale celý film ubíhá v poměrně rychlém tempu, tvůrci nešetří nápady a sympatičtí herci také dělají co můžou. U každé komedie také rád uvítám parodování některého sportu, a to je tady obsaženo odshora dolů a v tom nejbláznivějším pojetí. Humor tu už není tak kvalitní jako u předešlých dílů a najde se tu i pár trapnůstek. Na druhou stranu zrádný Brutus( skvěle nadabovaný Josefem Cardou) snažící se zavraždit Césara, Michael Schumacher jako závodník v koňských spřeženích nebo nejrychlejší muž Římské říše stáli za to a společně s dalšími povedenými vtípky udržují kvalitu tohoto snímku na přijatelné úrovni.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
5.5
Vynikající dabingová volba Josefa Cardy, který vypadá úplně jak Benoît Poelvoorde aka Bruts (to samé se tuším povedlo u Miroslava Moravce v případě první hrané adaptace) a k tomu casting všech dalších (za všechny Delon jako Caesar) a zábava po celou dobu. Finální závod vozatajů (Ben Hur mrk, mrk) je taky skvělý a hlavně má naprosto úžasné cameo Michaela Schumachera. Jen těch nápadů tam není tolik (i když postava šíleného vědce má něco do sebe), hlavně je to zbytečně dlouhé a některé vtipy zkrátka vyznívají do prázdna. Pořád to však nějak navzdory negativům funguje jako neurážející průměr.

Dodatečné informace

Původní název:
Astérix aux jeux olympiques (více)
  • Německo Asterix a Olympijské hry
  • Německo Astérix aux jeux olympiques
  • Německo Asteriks olimpiyat oyunlari'nda
  • Německo Asterix alle olimpiadi
  • Německo Asterix az Olimpián
  • Německo Asterix bei den Olympischen Spielen
  • Německo Asterix en los juegos olímpicos
  • Německo Asterix na olimpiadzie
  • Německo Asterix nos Jogos Olímpicos
  • Německo Astérix nos Jogos Olímpicos
  • Německo Asterix og de olympiske lege
  • Německo Asterix på olympiaden
  • Německo Астерикс на Олимпийских играх
Premiéra v ČR:
31. 1. 2008
Distributor:
SPI
Země původu:
Německo, Itálie, Španělsko, Belgie, Francie
Rozpočet:
97,25 mil. USD
Tržby:
132,9 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Asterix a Olympijské hry je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Asterix a Olympijské hry


Podobné


Powered byJustWatch