Ten večer

59%
Ten večer

Na sklonku svého života Ann Lordová rekapituluje svůj život, ve kterém vystává jedna silná vzpomínka, kterou nikdy nikomu neodhalila. Nyní se s ní však rozhodla svěřit svým dcerám – Constance a Nině. Obě bedlivě naslouchají, když jim matka začne vyprávět o muži, kterého milovala víc, než kohokoliv jiného. Kdo je však tento Harris, zajímají se dcery, a v jakém vztahu je k naší matce? Zatímco se Constance a Nina snaží poskládat střípky z matčina a zároveň svého vlastního života, matka cestuje ve své mysli zpět k letnímu víkendu před 50 lety, kdy byla ještě Ann Grantovou…

…mladou ženou pocházející z New York City, která byla hlavní družičkou na svatbě své nejlepší kamarádky z vysoké školy, Lily Wittenbornové. Nastávající nevěsta je nervózní a raději se obrací s žádostí o pomoc na svoji první družičku než na svoji matku. Ann stojí po boku své přítelkyně, avšak je blízko i jejímu nespoutanému bratru Buddymu. V Ann se však probudí neočekávané city, když potká jednoho ze svatebních hostů – Harrise Ardena, dlouholetého a důvěrného přítele Wittenbornových. Láska k Harrisovi změní Ann celý její život a také životy jejích dcer… navždy.

Snímek Ten večer spojuje hvězdné herecké obsazení a příběh založený na oblíbeném románu Susan Minotové, do filmové podoby upravené Susan Minotovou a držitelem Pulitzerovy ceny Michaelem Cunninghamem (Hodiny), pod režisérskou taktovkou Lajose Koltaie (Fateless). Evening je hluboce emocionálním filmem, který zobrazuje nekonečnou lásku, která pojí matku s dcerou – viděnou skrz spektrum matčina života, který vrcholí optimismem, směřuje k bodu zvratu, až postupně klesá ke svému závěru. Dva příběhy skutečných životních matek a dcer – Vanessa Redgraveová a Natasha Richardsonová, Meryl Streepová a Mamie Gummerová.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Říká se, že když člověk umírá, promítá se mu před očima celý život a vzpomíná na všechno dobré i zlé a myslí na to, jestli udělal vše co měl a jestli by naopak neměl ještě po sobě něco zanechat. Tady máme zajímavý příběh o odchodu jedné ženy z tohoto světa, která je pro mnohé vším. Matka, babička i naprosto skvělá přítelkyně. Začne vzpomínat na jednu etapu svého života plného lásky a přesvědčení. Období nenaplněného štěstí ohromí svojí sympatickou skromností a optimismem. Bilancování života mnohdy vede k překvapení na všech stranách. A o tom je tento poněkud potemnělý snímek, který se svým vyobrazením a smutkem nemusí trefit každému do noty. Skoky ze současnosti do minulosti a naopak mohou být vlivem období, kdy se příběh odehrává, poněkud zmatečné, ale kdo se vtom neztratí, vyobrazí se mu opravdu hluboce emocionální příběh, který dokáže zasáhnout do duše. Jedná se tedy o zajímavý počin vedoucí tak trochu k zamyšlení, jestli bychom také neměli zvážit své činy zasahující do osudů druhých a jestli se nedá ještě něco změnit, aby vše bylo později bez následků.

Dodatečné informace

Původní název:
Evening (více)
  • NSR Ten večer
  • NSR Evening
  • NSR Ao Anoitecer
  • NSR Ao Entardecer
  • NSR Este
  • NSR Gün batimi
  • NSR I teleftaia nyhta
  • NSR Pasión al atardecer
  • NSR Spuren eines Lebens
  • NSR Un amore senza tempo
  • NSR V ten večer
  • NSR Вечер
Premiéra v ČR:
20. 9. 2007
Distributor:
SPI
Země původu:
NSR, USA
Tržby:
20,02 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch