The Box

57%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Zajímavý příběh o tajemné až děsivé hře s lidským osudem. Je tu skříňka se spínačem a rozhodnutí jestli zmáčknout nebo ne. Ono když po zmáčknutí dotyčný dostane jeden milion dolarů na úkor jednoho úmrtí neznámého člověka, to prostě s nejedním zamává. Jak to celé nakonec funguje se divák postupně dozvídá a nestačí se divit jaký smysl to vlastně všechno má. Příběh je krapet fantazijní záležitostí napsaný zcela srozumitelně a také velmi jednoduše natočený. Je to vlastně taková pohádka pro dospělé poukazující na důležitost zodpovědnosti svého rozhodnutí. Jak se jednou tak učiní, nejde to už vzít nikdy zpátky.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Kelly by měl zhodnotit, nakolik je pro něj "být svůj a točit jinak" důležitější, než dělat dobré filmy. Ne že by mě Box zklamala jako jiné, ale prostě to není ono. Diaz navíc opravdu zcela očividně neumí hrát.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Musím říct, že jako příznivce povídek raye Bradburyho a satanských horrorů sedmdesátých let musím říct, že oko cinefilo tenhle film určitě docení. Film ale dnešní divák absolutně nemůže pochopit. Kdyby někdo řek, že je to zapomenutý film z roku 1972, tak je to pecka. Jinak herecky je to solidní, ale je to dobře myšlený neúspěch. Jsem docela zvědav, zda bude tenhle film někdy rehabilitován.
sabule
14 227 bodů
7.5
Dost dobrý snímek a hustá,napínavá atmosféra s kvalitními herci s různými vadami na kráse.Filmu dodává na zajímavosti i překvapující a šokující finále.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Slátanina, už teď nevím o čem to bylo. Co si pamatuji je, že tento film nebyl ničím vyjímečný.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Jeden z nejrozporuplnějších filmů, který jsem viděl. Námět je sice skvělej, nápad s krabicí mě zaujal, ale vše bylo tak nějak nedotažené. Půlku filmu jsem čekal až zmáčknou to tlačítko, poté jsem čekal něco, ale ono to nepřišlo, takže druhá polovina se nese v podobně nudném duchu jak ta první. Co se týče žánru, tak to se také nedá přesně určit. O horor v tomto případě rozhodně nejde, sci-fi ojediněle a o thrilleru by se dalo mluvit snad jen v posledních pár minutách. Po herecké stránce je to v pořádku, protože režisér Kelly měl docela štěstí, že mu na to kejvli docela slušní herci, především Langella.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
8
Film zse zajímavým dějem a koncem.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
4.5
Film se zajímavou myšlenkou i začátkem, který se bohužel postupně dostává do jiných dimenzí. Velký potenciál, který se časem rozmělnil do zvláštní skoro náboženské agitky. Škoda.