Úsměv Mony Lisy

68%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Filmů, kdy jde jeden člověk proti společnosti, už bylo natočeno moře. Navíc Julie už v podobném hrála (Erin Brockovich). Zkrátka nic nového a spousta klišé. Přesto nejde říct, že by to bylo špatné... Jen už to tu bylo.
avenis
avenis
8 151 bodů
10
Film, který rozhodně osloví ženu, méně asi muže. Viděla jsem už několikrát, pokaždé cítím stejně silné emoce. Ne feminismus, ale ženství tu promlouvá. Touha, vášeň, láska, ale i závist, bolest, nepochopení, odhodlání... Nejen Julia Roberts ztělesnila svou postavu velmi věrohodně a s plným nasazením. Kirsten Dunst začínala už v Interwiew s upírem, později známá hlavně ze Spidermana, předvedla nešťastnou Betty bravurně. Ginnifer Goodwin jako nesebevědomá Constance našla později svou popularitu i rodinné štěstí jako Sněhurka v seriálu Once upon a time. I dabing má úroveň. Takže zase příště... (31.8.2021)
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Julia Roberts jako učitelka, která se formou výuky historie umění pokouší proniknout do duše dívek v jedné prominentní škole Ameriky 50. let, avšak s hrůzou zjištuje, že holkám jde především o včasné vdavky a následný život strávený péčí o manžela a rodinu. Velmi příjemné výkony Kirsten Dunst, Julie Stiles a Maggie Gyllenhaal v roli studentek.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Celkem dobrý film,drama.Julia Roberts jako učitelka historie umění.Pěkný a dojemný film.
Evah
Evah
2 138 bodů
7
Pěkný dramatický film o ženě, která se snaží přesvědčit své studentky, že jejich životním posláním nemusí být jen vdát se za zajištěného muže a plodit mu děti a být ženou v domácnosti. Na dnešní dobu už se nejedná o nijak mimořádně feministický film, ale jsou zde hezky zobrazeny různé typy vztahů a proměna pohledu studentek na život.