Vyvolávač deště

74%
Vyvolávač deště

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců v USA.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Dobře natočené soudní drama. Problém je snad jen v tom, že případ je předem vyhraný, všichni to víme, ale Coppola jako by nám chtěl tvrdit, že Damon může prohrát... Přestože by to určitě nemuselo být tak dlouhé, funguje to tak, jak má.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Týden před filmem jsem přečetl knížku a ta byla fantastická, protože Grisham samozřejmě. Film je ale fakt hodně dobrou adaptací. S luxusním obsazením a vynecháním pouze těch scén, které pro děj zas tak důležité nebyly. Tady scenárista fakt zazářil. 8/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Skvělá Grishamovka s režií F. F. Coppoly a produkcí Michaela Douglase. Myslím si, že tenhle film bude potřebovat hodně rehabilitovat, protože je velmi povedený a plný emocí. Právnické drama jak má být.

Dodatečné informace

Původní název:
The Rainmaker (více)
  • USA Vyvolávač deště
  • USA The Rainmaker
  • USA Čarodejník
Premiéra v ČR:
9. 4. 1998
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
45,92 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění