Tajemství loňského léta

65%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Tajemství loňského léta je mým vůbec prvním slasherem,který jsem viděl. Takže k němu chovám speciální city a veškerou jeho nedokonalost hodlám přehlížet. Snímek má spád,napětí a určitou dávku záhadnosti. Navíc zde hraje má oblíbenkyně Sarah Michelle Gellar,takže jsem nad rámec spokojený.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Snímek patří do série ve své době obnovených teenagerovských slasherů, o které byl od uvedení známého filmu ´Vřískot´ nebývalý zájem. Všechny mají stejnou šablonu a to, že vždy nějakou partu mladých lidí postupně likviduje neznámý vrah mající vždy nějaké znamení. V tomto případě má na sobě rybářský gumový plášť a v ruce ocelový hák. Nápad vzniku vraždícího neznámého byl originální a měl u diváků úspěch. Dnes při záplavě takovýchto podobných hororových snímků už asi moc neohromí, ale ve své době měl ohromný potenciál. Jednoduchý příběh byl rozehrán dobře a měl svým způsobem styl. Škoda, že je to teď s odstupem času tak předvídatelné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Slabší slasher vezoucí se na úspěchu parádního Vřískotu, který tenhle žánr v půlce devadesátek slušně nakopl. TLL zaujme hlavně fakt "dobrým" obsazením, ale fakt už moc nechápu, proč jsme z něj kdysi všichni tak uchcávali. Teď už mě jen bavilo počítat scénky, které trefně zparodovalo Scary Movie.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Je Den nezávislosti a v Severní Karolíně se parta mladých lidí loučí s mládím. Během večera však dojde k nehodě, když nešťastnou náhodou zabijí neznámého muže. Uklidí tedy tělo. Jenže za rok se objevuje tajemný muž s hákem, který ví, co dělali loni v létě. Solidní horor, který se stal společně s Vřískotem zdrojem citací všech možných parodií, má na svědomí znovuobjevitel hororu pro konec devadesátých let Kevin Williamson. Z ústředních herců se staly hvězdy první velikosti a jeden páreček se dokonce sezdal.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Tak trochu obyčejný slasher s typickým a průměrným dějem. Základ pro zabijáky.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Děj byl hodně jednoduchý, ale hlavní čtveřice mě bavila...A o moji milovanou SMG nebyla nouze :). 70%
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Pro mě nejlepší horor, prakticky už takový kult, pojem..
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
8
Celkom zaujímaví nápad ktorý aj ako film celkom višiel a hlavne aj mňa zaujal. Toto je typ hororu ktorý mám važne rád lenže je tam málo akcie a málo vrážd ktoré v hororoch musia byť ale film sa celkom vidaril.[8/10]
Renfield
Renfield
2 607 bodů
5
Klasická vyvražďovačka kterých tu bylo a bude. Tahle verze s kapitánem Hookem mi aspoň nepřišla až tak špatná, přece jen tam nějaké to napětí bylo, především v první části. Dál už šla kvalita dolů a celé to gradovalo při nepovedeném finále. K hlavním hrdinům jsem si po celý film nevytvořil žádný vztah, spíš mi naopak byli lhostejní a bylo by nejlepší, kdyby alespoň někteří z nich přežili jen pár desítek minut filmu. Potěšila a překvapila pouze Anne Heche ve vedlejší roli. Je to spíše lehce podprůměrný thriller než horor.
Duffman97
Duffman97
1 613 bodů
8
Má to skvělou atmosféru,herci do jednoho sympaťáci a také protivníka,který není tak úplně záporák.Škoda že ta Vřískotovská doba pominula.