Superdívka

43%
Superdívka

Vesmírnému městu Argo City, jehož obyvatelé až dosud žili ve věčné blaženosti, hrozí nečekaná zkáza! A jejím prapůvodcem není, paradoxně, nikdo jiný, než sám jeho zakladatel, moudrý Zaltar. Neboť on to byl, kdo si od strážců vypůjčil vzácný Omegahadron, on dopustil, aby se dostal do nepovolaných rukou nezkušené dívky Kary a on teď musí nést odpovědnost za jeho ztrátu. Kara je však odhodlána napravit svou chybu a přinést drahocenný kámen zpět. Netuší, že toho se mezitím zmocnila čarodějka Selena, která s jeho pomocí hodlá ovládnout svět. Netuší, že boj o Omegahadron bude možná nad její síly...




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
5
(Director's cut) Nejslavnější superhrdina všech dob Superman má sestřenici. Jmenuje se Kara a tento film je o ní. Dějově však nic zvláštního. Opět hrozba a Kara se na naší matičce Zemi snaží zachránit co se dá. A tak tu máme skromnou dívčí hrdinku a samozřejmě ženskou záporačku se svými typickými úmysly. Kdo by však čekal něco podobného jako u snímků o Supermanovi, bude velice zklamán. Zatímco Superman je hlavně pro kluky, Supergirl je zaměřen na dívky, takže podle toho to také celé vypadá. Příběh má tak jednoduchý děj, že slovo logika je slovo naprosto neznámé. Levné studiové kulisy, spousta věcí nevysvětlených, o nějakých vizuálních efektech si můžeme nechat jen zdát. Celková atmosféra prostě ryze dívčí. Ano, tento snímek je skutečně zaměřen přímo pro mladé divačky, kterým slovo naivita nic neznamená a nepřemýšlí nad logikou. Film se prostě nemůže brát vážně, což snad bylo i úmyslem. Vývoj děje nemá absolutně žádný smysl a právě onou častou nelogičností se stal značně nevěrohodný. Jen tak mimochodem, když Kara nastoupí na internátní školu, snad jenom proto, že se jí zalíbila školní uniforma, setká se tam s mladší sestrou Lois Lane a typicky začnou ´drbat´ o Supermanovi. Dokonce je nám ukázán i plakat s jeho maličkostí nalepený na zdi. Tak skromný scénář plný náhod aby divák jinak pohledal. Nic naplat, v zájmu superhrdinství a tím pádem i očekávaného dobrodružství se jedná o naprosté zklamání. Kdyby byl snímek určený pouze pro televizi, dejme tomu, ale jako kinofilm? Pro dívky před pubertou a snad i během ní se snímek skutečně jeví jako pro ně cílený. Takže pánové, co se týče akce a dobrodružství, tady určitě ne.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
1
O M G ! Hloupý a nesmyslný děj + téměř nic nedává smysl. Superžába přicestuje výskokem z rybníka a hned ví, že je Superman je její bratranec a zná i jeho alias. Za to, jak se nosí podprsenka nemá páru, už to je uhozené. Pořádná rubačka tam taky není, triky jsou mizerné a Helen Slater je tucuctová. Alspoň já na ní nic nevidím. K Donnerovu Supermanovi to má skutečně daleko! Za co jedna hvězda? Miluji DC, takže asi jen proto, že tomu odpad dát nedokážu. Za míchání lektvaru lásky nebo finálová kouzla, ale určitě ta hvězda není. - 10%.

Dodatečné informace

Původní název:
Supergirl (více)
  • Velká Británie Superdívka
  • Velká Británie Supergirl
  • Velká Británie Supergirl la ragazza d'acciaio
  • Velká Británie Supertyttö
  • Velká Británie Terästyttö
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
14,3 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Superdívka je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch