Rocky II

74%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Jedna z mých nejoblíbenějších filmových postav opět na scéně a opět je to velmi podařené. Sly se v této sérii našel a stejně jako si věřil Rocky v ringu,tak si Sly věřil na režisérské stoličce a za psacím stolem při psaní scénáře. Dvojka navazuje přímo na první díl a opět se tedy proti sobě postavil Italský Hřebec a Apollo Creede.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Dvojka už není to co jednička - navíc opět Apollo. Sylvester zahrál přitroublého boxera skvostně a je to jeho nevydařenější role. Český dabing dal navíc Rockymu ještě větší rozměr. Pro mě je to kult. Až do Rockyho 4, dále už se v tomto komentáři vyjadřovat nebudu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Pokračování příběhu přímo navazuje na snímek předchozí. A opět musí čelit životním nástrahám a překonávat překážky. Snímek sice už nedosahuje kvalit prvního dílu, ale až tak moc zase za ním nepokulhává. Sylvester Stallone se tentokrát kromě napsání scénáře zhostil i režie a natočil film, který nevybočuje od poukázání nad nutností nevzdávat se dané životní cesty. I když se objeví překážka, nezastavit se a překonat ji. Je důležité jít si za svým snem ať to stojí co to stojí. Poselství filmu je opět nezpochybnitelné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Překvapuje mě, jak málo zaostává druhý díl za prvním. Na pokles jsem byl připravený. O to víc mě překvapilo, že nebyl zas tak znatelný. Příběh se příjemně rozvinul a Stallone zahrál hloupého burana, který se "náhodou" dostal ke štěstí, skvěle. Vadil mi přes míru přidaný patos (scénu, kdy za Rockym běží dav čítající stovku dětí, jsem nepochopil), ale jinak jde o překvapivě dobrou podívanou.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Není to zrovna nejlepší díl celé série, ale pořád skvělá sportovní podívaná. Ikdyž "nova" dabing ji lehce zabíjí ...60%
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Už jen za stylové souboje.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
v podstate skoro to isté ako jednotka, avšak už to nie je ono a miestami je to i tak trochu nuda, lebo scenár sa tak celkom (ako v jednotke) nevydaril a je to menej zaujímavé.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Stále dějově funkční, ale nikoli nové a poněkud předvídatelné - je nám totiž jasné, že do toho ringu znovu půjde. Se samotným zápasem mám pak největší problém, protože choreografie není dost dobrá a občas jde vidět, jak je jsou údery hrané. Tentokrát je to však ještě znatelnější než v jedničce. Rockyho styl "otevřená náruč" navíc působí zle. Proč má ruce dole a brzdí soupeřovy údery svou tváří? Co je to za taktiku?
avenis
avenis
8 067 bodů
7
Když jsem viděla první film, musím tedy vidět všechna pokračování... Dvojka začíná připomenutím předchozího boje, a tak hned zkraje mám z těch všech podlitin zase sevřený žaludek. Děj pak klidně plyne a všechno se zdá, že bude fajn, ale stejně cítím neklid. No a když pak do sebe zase tlučou, cítím se jako na mučidlech. Proč se, proboha, dívám... A to mě ještě čeká asi šest filmů...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Docela mě překvapilo, že jsem nezaznamenala klesající tendenci. Dokonce mě to "dostalo" ještě víc než jednička. Je to skutečně pěkná podívaná!