Země policajtů

65%
Země policajtů
Fiktivnímu městečku Garrison se říká Země policajtů - žije tu totiž mnoho mužů zákona. Místním šerifem je Freddy Heflin, ale nemá příliš pravomocí, protože pravidla hry v Garrisonu určují newyorští policisté. Jejich zásady ale nejsou moc čisté. Chtějí sice udržovat pořádek, ale sami zákon moc nectí. Freddy jejich taktiku brzy prokoukne a musí se rozhodnout: buď půjde v pohodě s davem, nebo se postaví hlavou proti zdi. Policejní inspektor Moe zjístí, že policisté v New Yorku se snaží zakrýt něco velkého, ale nemá důkazy. Klíč k celé záhadě má v ruce Garrysonský šerif a toho musí Moe dostat na svou stranu.



Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Tohle je film, který zraje jako víno. Mangoldův druhý režijní počin, který už párkrát prokázal, že není žádný rutinér zde natočil velmi věrohodný příběh stárnoucího poldy, který se musí brodit špínou mezi svými hrdiny z města.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
I přes účast všech hereckých hvězd nic než čistý průměr. Vůbec nechápu účast De Nira, jeho role byla strašně nevýrazná a v celkovém kontextu i docela zbytečná. Jediný, kdo výrazněji zaujal, je tak překvapivě Stallone coby charakterní šerif a Keitel jako zkorumpovaný polda. A taky je třeba na filmu ocenit snahu o jistou psychologii postav a to, že si nehrál na víc, než ve skutečnosti je, a nepředhazuje nám šokující zvraty nebo velkou akci. Je to prostě jen další americká pohádka o těch čestných proti těm zlým, jakých už bylo natočeno hodně, a to mnohem kvalitněji a zábavněji.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
james mangold chcel aby jeho druhy film bol westwern, ale pre svoju neskusenost si nebol isty ci by jeho napad presiel studiom tak svoj scenar upravil a presunul do dnesnych dni (i ked jeho povodny napad je dost citelny hlavne v zaverecnom zuctovani), ktory ocaroval sly-a pre ktoreho sa cop land stala srdcovkou... uvod ma krajina policajtov celkom dobry a atmosfera je slusna (hlavne scena na moste), ale potom to zacne drhnut a cely film spomaly a tymto tempom sa dopotaca do finale, co je skoda lebo obsadenie je skvostne (i ked prim hraju namiesto ostrielanych matadorov keitela a de nira stallone a ray liotta) a i napriek mangoldovej relativnej neskusenosti niektore pasaze filmu su silne (hlavne neme finale je dobre, to je vsak dost malo, dost neskoro)...


Dodatečné informace

Původní název:
Cop Land (více)
  • USA Země policajtů
  • USA Cop Land
Premiéra v ČR:
25. 12. 1997
Distributor:
TV Prima
Země původu:
USA
Čeština:
Země policajtů je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch