Neuvěřitelný Hulk

60%

Komentáře a recenze 49

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Druhý pokus o filmové zpracování komiksového zeleného monstra Hulka, podle současných měřítek, už vyšel o něco lépe a to je zapříčiněno asi hlavně závěrečným dlouhým soubojem, který se stal již očekávanou filmově komiksovou atrakcí. Edward Norton vystřídal Erica Bana, avšak nesnaží se roli zahrát zase až tak nějak moc odlišně, což se dá považovat za určité zklamání. V takovém případě totiž k výměně herce nemuselo docházet. Hned na začátku je krátce připomenuta událost, na jehož základě Hulk vznikl. A s tímto aspektem se pracuje dál. Bruce Banner se snaží najít lék a jak se mu daří a nedaří právě vypráví tento příběh. Snímek má příznivější tempo a patřičnou akčnost, ale přeci jen stále jako by tomu něco chybělo. Příběh se sice nese v lepší uchopitelnosti jednoduché dějové prezentace, ale zájem být lepší než počin Anga Leeho je přeci jen až moc okatý. Bohužel, nejvíc s vadou na kráse vyčnívá právě zmíněný závěrečný dlouhý souboj, který sice je patřičně dramatický a akčně ukázalý, ale svou přemírou efektové vizuálnosti spíše vytváří chaos a nezmar, jaké nechtěně vzniklo už u snímku 'Spider-Man 3' (2007). Ale dejme tomu, za pokus to stálo. Není od věci také upozornit na potitulkovou scénu, ve které se objeví Tony Stark s tváří Roberta Downeye Jr. Tato scéna má hodně společné s potitulkovou scénu ve snímku 'Iron Man' (2008), a vlastně vyznívá jako její pokračování. Tony Stark zajde za Brusem Bannerem a zmíní se o existenci superhrdinského týmu pod názvem Avengers. Kdo přišel s tím samým za Tony Starkem už víme. Snímek 'Avengers' vzešel do kin čtyři roky poté, tedy až v roce 2012. Stejně jako u Iron Mana se i tady jedná o povedený komerční tah v rámci marvelovského superhrdinského vesmíru. Komiksoví fanoušci se měli v tuto chvíli rozhodně na co těšit. Snímek 'Neuvěřitelný Hulk' tedy udělal filmovému komiksu další zářez a nám divákům nezbývá zase jen čekat, co bude dál.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Velmi nudné a velmi zbytečné. Předchozí Hulk z toho nakonec vychází jako vítěz, což je dost podivné. Opravdu nevím, čím měla tahle zmatená tuctovka Leeho trumfnout.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Konečně jsem se dokopal k některému z Hulků (na Leeho verzi se zatím necítím) a až na fakt, že mi tady Norton moc neseděl, to vlastně bylo dost v pohodě. Je to taková monster variace na Uprchlíka, kdy akce začne hrát prim spíš až v závěru, ale stojí to za to.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Celkem slušné pokračování, které nedělá Marvelu žádnou ostudu. Akční scény jsou perfektně zvládnuté a sestříhané a Louis Leterrier s nimi opravdu nešetří, takže divák nemá na žádné přemýšlení moc čas. Také k hercům nemohou být žádné výhrady, Edward Norton je spolehlivý jako vždy, Tim Roth zvládá záporáky jako málokdo a Liv Tyler už je vlastně jenom pro okrasu a potřebný romantický motiv. To všechno se ale sráží s šíleně béčkovým obsahem, v němž najdeme víc klišé než v německých romantických filmech, kde si dva milenci vyznávají lásku na úchvatném mořském pobřeží. Incredible Hulk tak nemá šanci stát se takovou klasikou, jakou je už dnes třeba Raimiho Spiderman, ale jako nenáročný komiksový výplach funguje více než dobře- a to někdy bohatě stačí..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Opět super zelenáč boduje a tentokrát s nepřítelem sobě rovným. Děj, akce, rovnováha mezi animací a hraným filmem je naprosto dokonalá. Tomuto filmu dávám zelenou.
  • Akce
  • Vizuál
M3lios
M3lios
9 141 bodů
4
Omnoho lepšie ako jednotka ,no stále ukrutná nuda.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Souboj hereckého ega, otisknuté na filmové plátno. Edward Norton je jistě skvělý herec, jehož výkon obohatí jakoukoliv roli. Bohužel ho chtěl podat ve filmu, který chtěl být zábavnou blbinou.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
4
Přerostlého zeleného hromotluka nezachránil ani E.Norton, kterého naprosto zastínil výborný T.Roth.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Remake ? Pokračování ? Těžko říct, ale i tak je to opět průměrné zpracování řekl bych průměrného komixu. Scénář je zde minimální, děj jsem už zkrátka někde viděl, ale nevzpomenu si kde, možná je to slátanina více filmů dohromady. Nakonec to zachraňují dobré herecké výkony ze strany Edwarda Nortona, kterej už se také dočkal a zahrál si další komixovou postavu, ikdyž se mi na roli Hulka moc nezdál odvedl skvělou práci a to i Tim Roth, kterej je zde v záporné roli bez chybičky. Režie ujde, nic převratného, vyzdvihuji hudbu, která mě celkem zaujala. Jinak jde o průměrnou komixovou zábavu, která stojí za zkouknutí, ale je mnohem a mnohem lepších.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
První pokus Marvelu o rozjetí superhrdinských filmů, který se moc nepodařil. Řekněme si narovinu Hulk je dnes nejpopulárnější postavou z komiksů. Nic méně v roce 2008 jako start určitého fenoménu to prostě byla špatná volba postavy. Drsných scifi akčních filmů jsme měli mraky, proto nakonec zaválel až rebel v těle milionáře obalený v kovovém brnění.