Horší to už nebude

78%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Pokud bych měl jmenovat jeden film ve kterém podává Will nejlepší herecký výkon,tak by to bylo právě Horší už to nebude. Film je úplně jiný než jsme od Willa obvykle zvyklí. Will ukazuje,že to není jen herec,který se hodí do žánru komedie,ale že si klidně poradí i s vážnou rolí. Humor je zde inteligentnější a samotný scénář je výborně napsaný. Velice milý film a vřele ho všem doporučuji.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Jednoduše natočená mysteriózní, či fantasy romantická komedie. Je to hořkosladké, trošku pomalé. Film působí trošku odfláknutým dojmem a chybí mu jiskra. Pohodové pokoukání, které ve mě nevzbudilo žádné emoce, smysl bych v tom nehledal a film podruhé vidět nemusím. Dobré - 60%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
Velmi zajímavý snímek pohrávající si s realitou a fikcí. Postava románu zrovna píšící spisovatelkou skutečně žije a to přesně tak, jak je to literárně vyobrazeno. A ten z náhlých podivností De svém životě začne chodit k psychiatrovi. Trošku zmatek, trošku komedie, trošku mysteriózní drama. Příběh na přemýšlení, neboť na reální logiku se tu nikterak nehraje. A kdo tohle pochopí, snímek si blahodárně užije.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Little did I know. Tenhle originální a zábavný film mě dlouho odrazoval, protože z Ferrela mívám vyrážku. Byla to ale chyba. Hra s vyprávěním, která ale nepůsobí samoúčelně. Humor, který nepůsobí nuceně. A drama, které skutečně chytne. A konec je dokonale vypointovaný a odvážný. Záměrně vybírá nejhorší variantu, ale bezproblémově ji obhajuje. Forsterův nejlepší film...
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Asi budu plavat proti proudu, ale tohle mě prostě moc neoslovilo...Námět byl bezpochyby zajímavý, ale na můj vkus tady bylo až příliš hluchých míst. Chvílemi mě napadalo srovnání s "Eternal Sunshine of the Spotless Mind"...ale boužel Gondryho film hraje mnohem vyšší ligu. Sorry.. 50%
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
9
Po letech vlastně nevím, kde se tohle ve Fosterovi vzalo, ale ukončit svoje relevantní účinkování mezi tvůrci nešlo lépe. Horší už to nebude právem připomene legendární Truman Show, která podobně dost dlouho balancuje mezi skutečností a fikcí, ale přesto samo o sobě nabídne plnohodnotnou podívanou.. Příběh Harolda Cricka, který žije naprosto nudný život účetního se všemi předsudky, které k profesi patří. Až mu jednou denní rutiny podobnou časové smyčce naruší odnikud přicházející neznámý hlas, který nejenže slyší jen on, ale ještě k tomu do detailu popisuje, co právě on sám dělá. Zdá se jakoby si jeho hlava psala vlastní příběh o něm samém, aniž by se o to kdykoli prosil.. Ale co když zjistí, že autorem svých myšlenek není o sám, co když zjistí, že život, který si vnitřním hlasem ovlivňuje, přichází z pera skutečně existující spisovatelky, v jejíž knize je zdánlivě nudný Harold hlavní postavou.. Horší už to nebude je vynikající rozšiřující nápad myšlenky, že jsme možná všichni jen postavou v něčím příběhu. A všechno na co pomyslíme, či co uděláme někdo už dávno předpověděl, ale především to není pro věci vůbec relevantní, protože o nás tady nejde.. Vyprávěcí lahůdka, která dokonale využívá svůj výchozí potenciál, jen aby ho zvládla ještě posunout za onu hranu, v níž uvnitř sebe sama boří nějakou čtvrtou stěnu. Skutečným tvůrčím uměním je pravidelné balancování mezi nádechy filmu, které co víc ještě přenáší příběh sám do sebe, takže i Harold zkouší, zda je postavou v komedii nebo tragédii.. I když si to v mnoha ohledech připomíná vynikající Truman Show, tak si přitom bere i to nejlepší z poněkud odlišného Majesticu, ale i dohromady tenhle gejzír emocí pořád dokonale funguje.. Vyprávěcí hračka, která rozmetává tradiční druhy promluv a vyprávěcích způsobů, jen proto aby je zoufale zvládla pospojovat zase dohromady. Nápadité, milé a navíc se skvěle nenuceným Willem Farellem.. 90%
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Kdyby to skončilo jak Karen Eiffelová původně napsala, byl by to pro mě jednoznačně film roku.. Takhle je to přesně jak Hoffman na konci podotkl.. it´s not the best but ok .. :-) Ovšem Forster mě začíná zajímat film od filmu.. Na toho jeho bonda se těším jak důchodce na roznašeče letáků.. ;-) P.S. scéna, kdy Harold potká slečnu Pascalovou v autobuse ve mě vyvolávala epileptické záchvaty.. :-) Verdikt: 4,5 hvězdy pro film, který zmlsnete na posezení
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8.5
Horší už to nebude je film s naprosto dokonalým scénářem, takhle dobrý scénář jsem už nějaký čas neviděl. Marc Foster opět dokázal, že netočí žádné stupidní filmy. Will Ferrell vás možná na chvíli zarazí, ale nenechte se odradit, je to skvělé.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Emma Thompson jako stárnoucí spisovatelka závislá na nikotinu, která má momentálně spisovatelský blok. Will Ferrell jako hrdina její poslední knížky Harold, kterou zrovna píše a přemýšlí, jak ho nechat umřít. Dustin Hoffman jako profesor literatury, který se Haroldovi se vší vážností pokouší pomoci najít onen záhadný hlas, který odkudsi shůry popisuje Haroldovy patálie. A Maggie Gyllenhaal jako pekařka a oběť daňové kontroly, do které se Harold zamiluje. Ani divák pak nechce, aby se komedie proměnila v tragédii a Harold skutečně zemřel.
kubas369
4 086 bodů
8
Už jsem si myslel, že Will Ferrell umí hrát jen naprosté magory ale světe div se on zvládá i sympaťáky a jak. Film plný nápadů, hůmoru, lásky a především lidskosti.