V moci ďábla

72%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Tento neortodoxní horor jednoznačně pozvedají slušné herecké výkony a výborná hudba od Christophera Younga. Několik děsuplných záběrů hlavně z první poloviny se snaží úspěšně navazovat pocit vzrůstajícího napětí a hrůzy, ovšem postupem času, jak vstoupí do hlavní role soudní proces, už vlastně ani nesledujeme očekávanou duchařinu, ale spíše ambiciózní psychologické drama snažící se co nejvíce zapůsobit na diváka skutečností, že toto se skutečně stalo. To ale nic nemění na faktu, že Scott Derrickson je očividně velice zručný filmař, který dokáže i soudní přelíčení zobrazit více než poutavě a snímek i přes svou délku uteče jako voda. No a nesmím také zapomenout vyzdvihnout hereckou kreaci Jennifer Carpenter, z jejíž gest a zmučených pohledů mě opravdu mrazilo a která hlavně dokázala zvýšit spád a autentičnost celého nedotaženého díla.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Za posedlost. Jinak scény ze soudní síně mě uspávaly. Podle skutečnosti? No, nebylo to tak přehnané a sám bych tomu i věřil. Některé podobné filmy "podle skutečné události" jsou dost přehnané a podle mě si něco navíc i doplnily podle chuti. Tento je jiný.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
8
Může právo obhájit náboženský rituál exorcismus? No právě, že leda v Americe, respektive v Common law systému. U nás v Evropě by strana obhájce měla poměrně svázané ruce. Celkově hodně zajímavé obsazení a navíc vynikající herecký výkon Jennifer Carpenter! 80%
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8.5
Výborné soudní drama, které chytře volí hřiště práva k tomu, aby fantastická část filmu měla vyvážení v podobě „ racionálně uvažující žalující strany“. Inteligentně natočená atmosférická záležitost s okouzlující Laurou Linney a zatraceně přesvědčivou Jennifer Carpenter. Takový film člověku lehce opráší zájem o nadpřirozeno...
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Nejsem fanda tady toho žánru o exorcismu, kultovní Vymítač ďábla mě nezaujal ani v nejmenším. Ale u tohohle snímku jsem byl příjemně překvapen, nevím co je pravdy na tom, že se to stalo podle skutečné události, ale budiž. Jako horor bych to přímo neviděl, spíše mysteriózně laděný thriller ze soudního procesu, říznutý pár flashbackovými scénámi, které dokážou vyvolat mrazení, takže po hororové stránce jsou zvládnuté na jedničku. Pasáže soudního procesu, jsou sice nudné, ale dokážou vyvolat pocit reálnosti a finále to jen potvrzuje. Výhodou tohoto filmu jsou především herecké výkony Laury Finney, Toma Wilkinsona a především Jennifer Carpenter, kterou znám jen ze seriálu Dexter, a zde předvedla, že má nespornej talent a skvěle to dokazuje, po herecké stránce je to nejlepší co film obsahuje. Dal bych plných 5*, ale občas jsem se nudil a má to kapku přehnanou stopáž.
Pas
Pas
6 225 bodů
2.5
Pomerne bizarni smesice zanru, z nichz ani jeden bohuzel plne nefunguje. Hororove prvky jsou, predevsim v prvnich sedesati minutach, vyborne a atmosfera nekterych scen opravdu silna. Ve chvili, kdy zacne byt vetsi duraz kladeny na dej odehravajici se u soudu, ztraci film na sile a postupne vysumi. Nic proti napadu takhle to natocit, ta kombinace soudniho dramatu a horroru zni zajimave, ale kdyz se behem preliceni po celou dobu nestane nic zajimaveho (nenadala odhaleni, necekani svedkove) je to proste zklamani. Linie s doktorem, ktery byl primo u vymitani je pak uz vylozene trapna a az nehezky predvidatelna.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Asi nejlepší film o exorcismu který jsem doposud viděl a zároveň nadprůměrné soudní drama. Carpenter byla až děsivě přesvědčivá. Jako ve většině případů i tady je skutečná událost velkým plusem k celkovému vyznění. Chválím hlavně druhou polovinu filmu, ta je fakt hodně vydařená, od napětí až po her. výkony. 70%
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8.5
Scott Derrickson je sám satan.Učebnicová dávka hrůzy a strachu.Na 113 minut jsem se ocitl na temné straně Měsíce:mrtvého prostředí,kdy se divák dostává do pocitu omdlení a panického strachu v mrazivém pocitu (tak jak to dokázal William Friedkin v mistrovském snímku a matkou všech hororů Exorcist (1973),kdy se na 120minut zastavila Země). Derrickson se (zatím) nejvíce přiblížil k Friedkinovy.
Moravák
340 bodů
4
Velmi nepříjemná kamera - kameraman má zřejmě silný třes v rukou a snaží se vyvolat pocit napětí i tam, kde není. Efekty jsou velmi slabé. Atmosféra se dostavuje tak pozvolna, že když je konec filmu stále čekáte, kdy přijde nějaká gradace. Film max 40% a horor to určitě není.