Nové sčítání hlasů

69%
Nové sčítání hlasů
Plakát traileru
Kevin Spacey a Bob Balaban v hlavních rolích hvězdně obsazeného dokumentárního dramatu, jenž nahlíží pod povrch událostí kolem nejkontroverznějších prezidentských voleb v historii USA. Nejvyšší úřad v zemi je téměř na dosah a osud svobodného světa může viset na vlásku. Když se původní volební výsledky z Floridy ukáží jako neprůkazné, padne rozhodnutí přepočítat hlasy. Ovšem toto rozhudnutí je velmi kontroverzní, mnoho voličů pokládá přepočítání za neregulérní a odmítá jej. Nakonec musí rozhodnout Nejvyšší soud. Proces řídí charizmatický texaský republikán James Baker (Tom Wilkinson), který se pokouší získat podporu veřejnosti pro přepočet. Ale demokraté se nevzdávají a bývalý šéf Al Goreova volebního týmu Ron Klain (Kevin Spacey) hraje velmi tvrdě. Opoziční tábory se střetnou v boji o prezidentsví a jen velmi neochotně hledají cestu k přijatelnému kompromisu.


Režie:
Scénář:

hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Velice zdařilá (HBO prostě špatné filmy netočí) rekonstrukce slavného přepočítávaní floridských hlasů. To, jaký bordel v americkém volebním systému panuje, pro mě byl celkem šok. 7.5/10
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Naprosto šokující pohled do zákulisí amerických presidentských voleb. Nedodržování zákonů a předpisů, násilná separace nevinných občanů, skandální a bezprecedentní chování úředníků a soudů včetně toho nejvyššího.....to je obraz americké demokracie. To je způsob, jak se dostal k moci člověk, který poté prohlásil, že kdo nesdílí americké názory, je terorista....pan George Bush junior.

Dodatečné informace

Původní název:
El recuento (více)
  • USA Nové sčítání hlasů
  • USA El recuento
  • USA Recount
  • USA Recount - I katametrisi
  • USA Recuento
Země původu:
USA
Čeština:
Nové sčítání hlasů je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch