300: Bitva u Thermopyl

78%
300: Bitva u Thermopyl

Film vychází ze stejnojmenného komiksu, který je dravým převyprávěním příběhu bitvy u Thermopyl, kde se spartský král Leonidas a jeho 300 věrných bojovníků utká s mnohonásobnou přesilou Peršanů pod vedením krále Xerxa. Odvážní Sparťané bojují až do poslední kapky krve, jejich odvaha a sebeoběť způsobí sjednocení Řeků, motivuje k porážce Peršanů a přispěje rozvoji demokracie na Peloponéském poloostrově. Slavný komiks ožívá za přispění nejmodernějších technologií, kombinujících živé herce a metodu modrého plátna, čímž dávný příběh odvahy opět povstává v celé své síle...




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
9.5
To je přesně to po čem každý touží. Film nabitý akci,která je hnaná až do extrému a tak to v tomhle případě má být. Skvěle stylizovaný film a excelentní Gerard Butler v hlavní roli posunuli hranici tohoto filmového zážitku až na samý vrchol. Jak by řekl král Leonidas: This is Sparta!!!!
Pete69
Pete69
29 372 bodů
9.5
Pro mě absolutně TOP film ze starověku. Samotný fakt, kde bylo staré Řecko oproti zbytku světa je fascinující. To co se stalo ve staré Spartě bylo neskutečné až neuvěřitelné a to, že je to přibarveno na tom moc nemění. Skvělý film a to, že nedám 100% je jen kvůli viditelné digitalizaci.. Tento film miluju. 95%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Velice vyjímečný snímek věrně převedeného komiksu od Franka Millera, který se mimo jiné v Česku dočkal již třetího vydání. Příběh detailně zachycuje jeden z nejskvělejších válečných příběhů celé historie lidstva. Tři sta odvážných mužů zadrží v Horkých branách mnohonásobně početnější armádu perského krále Xerxa a dodá Řekům aureolu neporazitelných válečníků na dlouhá staletí. V jedné kritice komiksu se píše: ´Miller zvolil způsob vyprávění, v němž velkou roli hraje přednes příběhů u táborových ohňů. I to dodává zdání dobové autentičnosti. Vypravěči v knize mu slouží k umocnění jeho vlastního uměleckého podání doplněného jedinečnou vizuální stránkou. Miller je pověstný svými „kamerovými“ záběry, které jsou neuvěřitelně citlivé na perspektivu. A právě zde dosáhl ve svém umění prozatímního vrcholu. Filmaři to pochopili také a film je dosti přesnou transkripcí komiksové podoby příběhu.´ A s tím nelze jinak než souhlasit. Vizuální stránka věci je naprosto úchvatná a skutečně kopíruje jednotlivá okénka samotného komiksu. To se děje i s vyobrazenou krví, jehož vizuál se stal u mnohých nepochopen. Takže jednoduše řečeno, kdo nečetl komiks, nemá šanci pochopit tento film.


Dodatečné informace

Původní název:
300 (více)
  • USA 300: Bitva u Thermopyl
  • USA 300
  • USA 300 - Bitka kod Termopila
  • USA 300 Spartali
  • USA 300: The IMAX Experience
Premiéra v ČR:
22. 3. 2007
Distributor:
Warner
Země původu:
USA
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
456,08 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
300: Bitva u Thermopyl je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce 300: Bitva u Thermopyl


Podobné


Powered byJustWatch