S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení

66%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Očekávat snímek plný zásahů a dramatických situací je chybou, neboť se místo toho vynoří obyčejný popkornový krimi snímek s dějem obsahující velice známou šablonu. Vznik skupiny jednotky S.W.A.T., výcvik, hájení a první velmi těžký případ. Tohle všechno tu už bylo a to na různé způsoby. Neznamená to však, že by musel být snímek zákonitě špatný. Naopak. Akční zábava se drží všech zavedených standardů. Pozvolná atmosféra neunaví a nesnaží vnucovat humor za každou cenu. Akční scény sice mají ten správný drive, takže ani o napětí a patřičnou výbušnost nouze není, ale celkově prostě snímek nijak zvlášť nenadchne. S jistým respektem a zaujetím k žánru se však patřičně a pozitivně pojmout dá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Z fain obsazení a scénáře, ve kterém měl prsty i sám mistr Ayer vznikl spíš průměrný film, který sice vysloveně neurazí, ale tak nějak je až moc cítit pachuť lehce promarněného potenciálu. Je otázkou, jaký by Swat byl, kdyby místo televizního rutinéra na režijní nabídku kývl někdo z té kupy oslovených (Bay, Mann, Scott, Woo, Schumacher, Fuqua, Snyder). 5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Suprová akční podívaná, nenáročná, oddechová a hlavně zatraceně zábavná. Colin Farrell měl od první chvíle moje sympatie, Michelle Rodriquez je velmi zajímavá adaptace na Vasquezovou a Samuel L. Jackson je ve slunečních brýlích a policejní uniformě ten největší frajer v Hollywoodu. Jediné, co mě zklamalo, bylo to závěrečné dopadení padouchů, které nemělo potřebný náboj ani emoce, ovšem celkový dojem je pořád velmi pozitivní... Paráda.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Akční to bylo ale už ke konci jsem se pomalu začínal nudit, jelikož jsem se akcí nabažil až až a film se mi zdál neskutečně dlouhý.
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
6
Jeden z těch případů film, na které zůstavá vzpomínka z dětství, ale poněkud starší optikou už tolik nebaví. Colin Farrell jako Jim Street je fajn postava, k níž divák snadno přilne, vždycky jsem měl rád tyhle rozervané frajírky, kteří odněkud dojdou a všem ve velkém ukáží. Opravdu ten výcvik byl vcelku cool záležitost. Jenže tím tak nějak končím, celý ten záporák je do příběhu silově našroubovaný. Jeví se stylově, snaží se zabavit, jen ve všem se zastaví příiš brzo. A přece jen kolik takových Call of Duty filmů máme.. 60%
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
4
Spousta testosteronu, a skoro žádný adrenalin: spousta siláckých řečiček, minimum akce, napětí a věrohodnosti. Nesmírně tupé.
psico
psico
1 671 bodů
7.5
Otom to je. O přístupu jak k práci tak k životu. Dva kámoši ze swatu jsou suspendováni a každý si jde svou cestou, jeden začíná od nuly a druhý jde po dráze zločinu. Nakonec se jejich dráhy střetnou a hádejte jak to dopadne :) Tak, jak to každý očekává. A kdyby to zkončilo naopak, většina by byla naštvaná.
pisatel
113 bodů
6.5
Jeden případ elitní policejní jednotky.Je to rychlý má to dobrou akcí i hlášky. Farrell sednul a Michelle Rodrguezová byla dobře ostrá. Na akční jednohubku bez větších výčitek.