Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám

65%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Výborné obsazení průměrné komedie. Narážky na Hollywood místy pobavily, ale jinak ten film nemá nic, kvůli čeho bych si ho měl, nebo chtěl pamatovat. Snad jen krásnou Megan a otravného Pegga, který nesleze z plátna a ke konci mi už vážně lezl na nervy. Škoda, že tvůrci více nevyužíli Jeffa Bridgese...4/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Až po zhlédnutí tohoto filmu jsem si uvědomil, jak mám Simona Pegga a jeho styl humoru strašně rád. Tady totiž předvádí hotový komediální koncert a jeho naprosto ztřeštěnou postavu jsem si coby divák užíval stejně, jak si ji on vychutnal z pohledu herce. A navíc ani samotný příběh není vůbec marný, naopak se jedná o velmi pohodový a zábavný pohled do světa velké novinařiny, který je tak sympaticky absurdní, až jsem mu úplně uvěřil. A jestli třeba podobně zaměřený Ďáběl nosí pradu se opíral výhradně o dokonalou Meryl Streep, tady září ve vedlejších rolích taková škála skvělých herců, že ani nevíte, kam dřív stočit zrak. Za zmínku stojí hlavně roztomilá Kirsten Dunst (takovou spolupracovnici bych si hýčkal jako poklad), natvrdlá hvězdička Megan Fox a vysoce osobitý kancelářský boss Jeff Bridges, který byl bezchybně obsazen. Kouzlo prvotní projekce sice časem vyprchá a některé gagy přeci jenom vyšumí do prázdna, ale za ty chvíle upřímného smíchu jsem přesto neskonale vděčný a vždy si je rád připomenu...
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Čekal jsem mnohem víc. Ale narozdíl od čistě amerických podobně laděných komedií to má nějakou úroveň. Dal bych možná i více, ale Pegga moc nemusím, ikdyž tyto střeštěné role mu jdou k tělu a Dunst už vůbec ne, příjde mi až příliš asexuální, za to mě potěšil Jeff Bridges, kterej měl skvěle napsanou postavu, škoda jen, že měl méně prostoru. Téma filmu je dosti zajímavé a dokáže zaujmout, ale romantická linie byla až moc průhledná a jasná od samého začátku, ikdyž u tohoto typu filmů je to samozřejmost. Výhodou je solidní scénář, plný chytrého britského humoru. Ovšem po hlubším se zamyšlení mi to přijde až moc americké, a ikdyž film má již zmiňovaný solidní scénář, tak se nevyhnul typickým americkým dnes již klasickým výstřelkům, které jsou extrémně tupé a film bych se bez nich určitě obešel ( zabití psa, závěrečná rvačka na předávání cen a ještě některé další). Dalším mínusem je snad obsazení, ikdyž role zvládly oba hlavní představitelé skvěle, tak mi přijdou oba tak nějak nepoužitelní do žánru romantického filmu, ale výhodou je, že jde spíše víc o komedii nežli čistou romantiku.
kubas369
4 086 bodů
8
Simon Pegg je možná jen anglickej pitomec ale já toho blba mám prostě rád. Pohodovej romantickej filmek který nijak nevyčnívá ale taky nezapadne. Jediná nevýhoda týhle odychovky je, že se až moc o něco snaží.
psico
psico
1 671 bodů
4.5
Tenhle typicky anglický humor mi teda moc nesedl. Na film jsem se ani nedodíval ...
mattesak
1 205 bodů
6
První polovina filmu mě nebavila, dokonce i nudila. V třetí čtvrtině začal film gradovat (nejlepší část od setkání se šamanem-zubařem až po následující ráno) a doufal jsem, že už ho nic nezastaví. Bohužel, zastavil. Přesně ten postup, co se mi hnusí u většiny amerických snímků. Hrdina padne na úplné dno z něhož nějakou radostnou náhodou eskaluje na pozici naprostého šťastlivce. Pak už jen následuje vystřízlivění/uvědomení a sladký happy end. Fuj. Kdyby se Sidney vyspal s Megan Fox, která mě v tomto filmu spíše odpuzovala, alespoň by pro mě byl ten film stravitelnější (čímž nechci tvrdit, že byla krásnější než Kirsten Dunst. Tato roztomile vyhlížející blondýnka už mě stihla zaujmout svou přirozenou krásou již ve více filmech). Takhle se zbytečně ze skvěle bezohledného, nadutého a především SVÉHO hrdiny stane "úžasnej chlapák a la princ na bílém koni" a kvality filmu jsou ty tam. Simona Pegga mám rád, ale zde mě jeho výkon nepřesvědčil. V porovnání s úžasnou Hot Fuzz, kde předvedl geniální výkon mi tato role přišla nevýrazná. Zkrátka by toho troubu zahrálo každý druhý "béčko". Dost mě také zklamal obsah filmu vzhledem k jeho názvu. Čekal jsem lhostejného, egoistického cynika, jež si svou povahou dokáže znepřátelit naprosto všechny. Tady z toho vyváznul ještě docela dobře.
viktorcreed
viktorcreed
122 bodů
4
Zo začiatku odvážna komédia sa scvrkáva do aj tak už tisíckrát prežuvanej "hollywoodštiny", do ktorej chcela rýpať.