Zrcadla

67%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Sutherlandovi hororový žánr sedí a měl by se mu věnovat častěji. Za režií stojí Alexandre Aja a řekl bych,že je to jeho i nejlepším příspěvkem do tohoto žánru (spolu s filmem Noc s nabroušenou břitvou). Aja sebejistě buduje napětí a ve vhodnou chvíli použil i nějakou tu lekačku,které fungují velmi dobře a to i díky dobré kameře. Myslím,že fanoušek hororu si přijde na své.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Místy mi to přišlo strašně zdlouhavé, několikrát jsem si říkal, že to je variace na nevímkolikrát viděné, ale stejně jsem se, když to shrnu, docela dobře bavil. Závěrečná pointa sice není z těch, které vás posadí na zadek, ale i tak příjemně pobaví. ps: Paula Patton je fakt kočka :) 70%
Fingon
16 886 bodů
8
70%. Zrcadla mě naučila jedno: na horor jedině do kina, jinak to nemá cenu.---- Poprvé jsem z tohoto filmu viděl pouze posledních padesát minut, a to na velkém plátně. Těchto padesát minut je úžasných, ovšem to, co jim předchází, je docela nuda...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Z mnohem temnějšího soudku je horrorový snímek Alexandra Aji Zrcadla (Mirrors, 2008) ve kterém ztvárnil hlavní roli Kiefer Sutherland. Bývalý policista se značným škraloupem se rozhodne přijmout místo ochranky ve vyhořelém obchodním domě. Ve zdobených zrcadlech ovšem začne vídat děsivé výjevy, které začnou ohrožovat jeho nejbližší. Ve vedlejších rolích se objeví ještě například půvabná Amy Smart nebo Paula Patton. Horrorový mistr Aja (Noc s nabroušenou břitvou, Hory mají oči, Piraňa 3D) ve filmu ukazuje opravdu velmi vyšinuté záběry a například scéna s utržením čelisti patří velmi zvrhlé žánrové lahůdky. Zrcadla rozhodně nejsou filmem pro každého, ale pro cílovou skupinu jsou nedstandardním kusem, který by neměl ujít pozornosti žádného fajnšmekra.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Naprosto strhující a napínavý horůrek, který má své kouzlo a styl. Velice povedené.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
5.5
Je to takový střet zájmů. Na jedné straně je Kiefer Sutherland dostatečně vyšinutý, aby mi ta postava přišla v jeho podání zajímává a Alexandre Aja je dostatečně šikovný řemeslník, aby se i jindy průměrnější "bububu scéna" přetavila v docela solidní základnu napětí. Jenže ten scénář je ještě slabomyslnější, než bývá u Ajy zvykem. Dějová linie je chabá a interní logika filmu naprosto roztřesená. Navíc si Aja tentokrát drží nezvykle vysoké procento logických přešlapů, až mě to vyprovokovalo k jejich hledání. Vzato kolem a kolem je to použitelná hororová jednohubka, která nad béčkovým trashem vítězí formou, obsahem se mu ale vyrovná. Scéna SPOILER s nalezením sestry byla nicméně vynikající, ten šok hlavního hrdiny byl doslova hmatatelný. Tohle Aja umí, kdyby si vzal k ruce i pořádný scénář, mohla by vzniknout mrazivá bomba alá Alien a Jaws.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
Dobrý KOZY! a Zrcadla! Aja opět nezklamal.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Neřekl bych, že jde přímo o horor, ale spíše takový mysteriózní thriller s prvky hororu, a to prvky dost silnými a reziséra A. Aja vlastními, protože tento francouz horory točit umí a zde to dokazuje, jeho práce kamery, tmy, světla, stínů a všeho ostatního, navíc umí dokonale vystrašit a lekačkami nešetří, sem tam hodí nějakej dost brutální gore efekt, škoda jen toho horšího scénáře a pár logických nedostatků, ale dá se to přejít, hodně pomáhá obsazení v čele s dobře hrajícím Kiefer Sutherland, kterej si odskočil z 24, aby si zde zahrál pološíleného alkoholika, zvládl to skvěle, předvedl se, že ještě stále dokáže zahrát i ve filmu a nehodlá se zahrabat v seriálech, ostatní herci nedostali tolik prostoru, ale to nevadí, Kiefer to zvládá sám. Těším se na další horor z rukou Ajy, tenhle borec je hororovej mistr, doufám, že jednou až se mu do rukou dostane prvotřídní scénáž natočí kultovní horor.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Po nějaké době zase jeden poměrně strašidelný lekavý horor. Kiefer Sutherland se mi sice do hororů nehodí, ale i tak jsem se na to koukl a určitě jsem neprohloupil. Jenom se docela bojím těch dalších dílů, abych nezkazily pověst dobré jedničky.
kery-
kery-
3 671 bodů
10
Konec mě vážně dostal, film byl na 4*, ale kvůli tomu perfektnímu konci si dovolím dát plný počet