Strach

65%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
česká kriminálka staré školy, jako řemen. ČB spíše ku prospěchu, atmosféra perfetní, příběh dobrý, divák je udržován v nevědosmosti. SLušný počin. Rudolf Hrušinský s Radoslavem Brzobohatým sice nepůsobí nějak zvlášť sourodě, ale celkově mám z této kriminálky velmi dobrý dojem.
avenis
avenis
7 963 bodů
6
Sice je tato první "kalašovka" zajímavá už jen tím svým stářím a zachycením stavu budov a vozovek té doby, ale děj se moc vleče. Všichni jsou takoví klidní, pijí hektolitry kávy a kouří cigaretu za cigaretou. A každý dělá svou práci bez řečí a obětavě. Hrušínský mi k Brzobohatému vůbec nesedí. A to předabování Helgy Čočkové Bohdalkou je sice divné, ale asi tenkrát měla nějaký nepřijatelný akcent, jako míval Trávníček v Popelce (dabing Svojtka).
kawa
3 388 bodů
6
Odhalení sítě vyzvědačů udržovaných zahraniční centrálou v obavách z prozrazení temné okupační minulosti. Postava majora Kalaše se objevila ještě v dalších krimi filmech režiséra Petra Schulhoffa - Vrah skrývá tvář a Po stopách krve. AK Civilně natočená krininálka s Hrušínským a Brzobohatým. Vadí jen dabing některých postav: např. Helga Čočková je dabována Bohdalovou. Jinak docela dobře odvedená práce. Konec příběhu je poplatný době a hodně vyumělkované finále s odhalením vrahů.
batal
893 bodů
10
skvělá kriminálka,
Dominikap
Dominikap
436 bodů
8.5
Skvělý kriminální film. Od Petra Schulhoffa není možné čekat jiný výsledek. Toto je první film z trilogie o majoru Kalašovi (v roce 1970 natočil Jaroslav Mach kriminálku "Na kolejích čeká vrah" také s majorem Kalašem v podání Jiřího Sováka). Na rozdíl však od filmů: "Vrah skrývá tvář" a "Po stopách krve", se tento film téměř nevysílá.
pbatal
347 bodů
10
dobrý film
koudel
koudel
318 bodů
6.5
Major Kalaš alias Rudolf Hrušínský se svým minimalistickým herectvím s Radoslavem Brzobohatým řeší špionážní zápletku. Je to vlastně jedna z našich noir detektivek - scéna je místy tak tmavá, že ani nelze rozeznat co se tam děje, ještě, že občas někdo něco řekne. Záhadou je pro mne proč dva kriminalisté, trávící společně většinu času, vykají.