Strach

65%
Strach
První případ majora Kalaše (Rudolf Hrušínský) na motivy úspěšného detektivního románu E. Fikera Kilometr 19. Kriminalisté vyšetřují smrt mladého muže, který byl nalezen pod svahem u vozovky. Vypadá to, že jeho smrt může mít souvislost s pornografií, ale stopy vedou také mnoha jinými směry. Jedním z nich je špionáž organizovaná ze západního Berlína.



Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
česká kriminálka staré školy, jako řemen. ČB spíše ku prospěchu, atmosféra perfetní, příběh dobrý, divák je udržován v nevědosmosti. SLušný počin. Rudolf Hrušinský s Radoslavem Brzobohatým sice nepůsobí nějak zvlášť sourodě, ale celkově mám z této kriminálky velmi dobrý dojem.
avenis
avenis
7 963 bodů
6
Sice je tato první "kalašovka" zajímavá už jen tím svým stářím a zachycením stavu budov a vozovek té doby, ale děj se moc vleče. Všichni jsou takoví klidní, pijí hektolitry kávy a kouří cigaretu za cigaretou. A každý dělá svou práci bez řečí a obětavě. Hrušínský mi k Brzobohatému vůbec nesedí. A to předabování Helgy Čočkové Bohdalkou je sice divné, ale asi tenkrát měla nějaký nepřijatelný akcent, jako míval Trávníček v Popelce (dabing Svojtka).
kawa
3 388 bodů
6
Odhalení sítě vyzvědačů udržovaných zahraniční centrálou v obavách z prozrazení temné okupační minulosti. Postava majora Kalaše se objevila ještě v dalších krimi filmech režiséra Petra Schulhoffa - Vrah skrývá tvář a Po stopách krve. AK Civilně natočená krininálka s Hrušínským a Brzobohatým. Vadí jen dabing některých postav: např. Helga Čočková je dabována Bohdalovou. Jinak docela dobře odvedená práce. Konec příběhu je poplatný době a hodně vyumělkované finále s odhalením vrahů.

Dodatečné informace

Původní název:
Strach (více)
  • Československo Strach
  • Československo Angst
  • Československo Félelem
  • Československo Lek
Premiéra v ČR:
3. 4. 1964
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Strach


Podobné