Slaměný klobouk

75%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Bláznivá komedie, ve které snad není prázdná vteřina. Na mě je to až moc ztřeštěné a vyumělkované, ale své kouzlo tento film plný těch nejlepších herců své doby určitě má. Neprávem opomíjený film, který by si míst na televizních obrazovkách zasloužil - 70%
avenis
avenis
7 963 bodů
10
Jak šťavnaté secese! A všimli jste si copaté brejlaté družičky Báry Štěpánové? Také mladý poslíček Jan Kraus velmi dobře zapadá mezi velké hvězdy této perly české kinematografie. (25.1.2013)
Pas
Pas
6 225 bodů
10
Poměrně zapomenutý kousek z tvorby Oldřicha Lipského, nutno však říci, že neprávem - svojí bláznivostí nejen že je rovnocenným partnerem zbylým skriptům jeho významného spolupracovníka Macourka, ale v některých chvílích také nepřekonatelným vzorům crazy komedií - schopnost Miloše Kopeckého (dle mého zde v nejlepší formě) tvořit zápletku jako kousek plastelíny je občas funésovštější než Louis sám (asi nejvíce mě kvalita Kopeckého výkonů připomněla francouzské Jo či Oskara) a závěrečné vyvrcholení je charakterově podobné produkci Charlese Feldmana ze šedesátých let (z herců tomuto druhu humoru dominuje Lubomír Lipský, také jedna z nejvýraznějších dosud viděných kreací).Bravo všem za skvělou práci a pobavení jeho veličenstva, díváka.