Slaměný klobouk

75%
Slaměný klobouk
Pařížský bonviván Maurice Fadinard je ve svých čtyřiceti letech finančně na dně. Jediným možným řešením je pro něj sňatek s nezkušenou, avšak zazobanou Helenkou, dcerou zelináře Nonancourta. Ve svatební den se Fadinard naposledy v lesíku sejde se svou milenkou. Jeho kůň nedopatřením sežere slaměný klobouk jiné dámy, Anais Beauperthuisové, která je tu se svým milencem, poručíkem Emilem. Protože Anais se ke svému žárlivému manželovi nemůže vrátit bez klobouku, požaduje Emil na Fadinardovi okamžitou nápravu. Dokonce kvůli tomu i s Anais dorazí do Fadinardova bytu. A tady začne kolotoč zmatků a nedorozumění. Fadinard neví, zda se nejdřív věnovat nevěstě a jejímu početnému příbuzenstvu, nebo rozzuřenému Emilovi. Ani jedni nechtějí čekat, a hlavně je zde kardinální otázka: kde v celém městě sehnat přesně stejný slaměný klobouk? (CS Film)



Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Bláznivá komedie, ve které snad není prázdná vteřina. Na mě je to až moc ztřeštěné a vyumělkované, ale své kouzlo tento film plný těch nejlepších herců své doby určitě má. Neprávem opomíjený film, který by si míst na televizních obrazovkách zasloužil - 70%
avenis
avenis
7 909 bodů
10
Jak šťavnaté secese! A všimli jste si copaté brejlaté družičky Báry Štěpánové? Také mladý poslíček Jan Kraus velmi dobře zapadá mezi velké hvězdy této perly české kinematografie. (25.1.2013)
Pas
Pas
6 225 bodů
10
Poměrně zapomenutý kousek z tvorby Oldřicha Lipského, nutno však říci, že neprávem - svojí bláznivostí nejen že je rovnocenným partnerem zbylým skriptům jeho významného spolupracovníka Macourka, ale v některých chvílích také nepřekonatelným vzorům crazy komedií - schopnost Miloše Kopeckého (dle mého zde v nejlepší formě) tvořit zápletku jako kousek plastelíny je občas funésovštější než Louis sám (asi nejvíce mě kvalita Kopeckého výkonů připomněla francouzské Jo či Oskara) a závěrečné vyvrcholení je charakterově podobné produkci Charlese Feldmana ze šedesátých let (z herců tomuto druhu humoru dominuje Lubomír Lipský, také jedna z nejvýraznějších dosud viděných kreací).Bravo všem za skvělou práci a pobavení jeho veličenstva, díváka.


Dodatečné informace

Původní název:
Slaměný klobouk (více)
  • Československo Slaměný klobouk
  • Československo Straw Hat
Premiéra v ČR:
24. 3. 1972
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Slaměný klobouk je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch