Spirit

47%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
Frank Miller to tentokrát vzal na sebe a pokusil se napodobit úspěch snímku Sin City. Jenže problém nastává v tom,že Spirit nestojí pevně v kramflecích už v samotné předloze. Zatímco se Sin City může opřít o řadu zajímavých postav,tak zde to neplatí. Vizuálně působivé a kdyby se snímku chopil nějaký zručnější režisér mohl snímek dopadnout lépe.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Představte si Sin City smíchané se Světem zítřka a máte přesně Spirita. Bezmyšlenkovitá jízda, jejíž účel je předvést co nejlepší vizuální stránku. A i když ve Spiritovi několik nápadů je (převzatých odjinud, samozřejmě), tak většinu času je to dost nudný, povrchní a hlavně neuvěřitelně hloupý film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Dost velké zklamání. Už úvod ve mě zanechal rozporuplné pocity a ty vlastně nezmizely ani se závěrečnýma titulkama. Ikdyž je tohleto dílko vizuálně na výši, ten děj je prostě zmatený a docela uspává... A krom zadečku Evy Mendes už tady nevidím nic zajímavého. 25%
Fingon
16 886 bodů
6
Parodie? Kýč? Parodie kýče? Smál jsem se často a jak už to tak obvykle bývá, asi ne vždy tam, kde zamýšleli autoři.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3.5
Obyč, podprůměr a nic extrovního. Zbytečně zdlouhavé dialogy.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
2
Jediný co mě aspoň nějak uspokojilo bylo cool sincityovské provedení, kde těhle filmů je prostě sakra málo, no a pak překvapivě dobrý obsazení. Ale děj je jak, kdybych se ráno probudil a snažil si vzpomenout, co se mi zdálo. Tedy něco dohromady dám, ale bude to nesourodá blbost. A to je přesně tenhle případ.. Nejvíc mě ale vytáčí ten "humor" a zdánlivě husté hlášky, které přichází hlavně od Spirita.. Nuda! 20%
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Prvotřídní ženy...bezvadný padouch...mizerný hrdina...MY CITY SCREAMS!!
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
2
Ach jo. Ono je to povrchně líbivé a je poměrně dobře zřejmé, co by na tom mělo zaujmout, ale vůbec to nedýchá a nefunguje žádným méně či více sofistikovaným způsobem. Hlášky plynou a barvičky hýří, Miller však není rozený vypravěč, ale pouhý asistent, který potřebuje pevné vedení. Duch města zůstal, na hrdinu si počkejte jindy.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Tak tohle byl opravdu průser. Sice se na to dobře kouká, protože po vizuální stránce je to dokonalé, ale obsahově je to horší, ba spíše přímo příšerné. Největším záporem je scénář, kdy slovo to perla a idiotské chování postav, a to především Samuel L. Jackson, kterej byl naprosto trapnej a další jsou na tom dost podobně. Dvě hvězdy dávám za vizuální stránku, protože ta se vážně povedla, možná ještě o kapičku lépe než u SinCity.
kedl
kedl
6 380 bodů
3.5
Největší slabinou snímku je samotný Spirit, jeho hlas zní sice dobře, ale to je asi jediné co může nabídnout. Není tím hrdinou, kterého by člověk hledal. Film pro mě byl zajímavý díky několika zajímavým černobílým scénám, které mi připomněli Sin city. Děj by taky ušel a hlavní záporák společně se svou pomocnicí jsou důvodem, proč sem u filmu vydržel. Je až neuvěřitelné kde všude se Samuel L. Jackson objeví, tady je bezpochyby hlavním tahákem snímku. Jinak zklamání a nic na tom nezmění ani několik vtipných scén, které se však v nekonečné nudě Spiritova osudu ztratí jako zrnko písku na poušti.