Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

74%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Nádherný rodinný snímek,který svou kvalitou a zpracováním ukazuje záda konkurenci. Silberling to drží pevně v rukou a zvolil vynikající mix žánru,který potěší nejedno divákovo oko. Stylizace filmu je hezká a dobře se na ní kouká. Herci výborní - hlavně Jim Carrey.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Tenhle film mě bavil. Jim Carey skvělý a zprvu jen těžko rozpoznatelný, ale jeho gesta prostě nelze přehlédnout. Film vypadá trošku jako pro děti, ale je pěkně temný, chvílemi až softhororový. Strašně mě bavil vizuál a neotřelý způsob zpracování příběhu dvou sirotků.. dobrá a osobitá práce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Vtipné fantasy s několika skvělými momenty. Jistě to šlo udělat lépe (divněji), ale já se bavil po celou dobu. Carreyho ksichty fingují i přes latex a tunu make-upu (jak víme už od Masky).
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Knižní předlohu už sem kdysi četl, ovšem bylo to opravdu hodně dávno a její spojitost s tímto filmem jsem si vlastně uvědomil až v jeho průběhu. Lemony Snicket se znatelně snaží knihu co nejvěrněji kopírovat, což určitě není na škodu. Důležité je, že Brad Siberling pojal velmi jednoduchý příběh o prohnaném hamounovi jako svěží, zábavnou a veskrze pohádkovou podívanou, která splňuje všechno, co bych od ryze dětského snímku očekával. Především stojí za pochvalu rozumně zvolená stopáž (film trvá jen 92 minut!), nádherné masky a kostými a samozřejmě herci v čele s nalíčeným Jimem Carreym a úzkostlivou Meryl Streep. Jako malé dítě bych u toho určitě skákal radostí, nyní už jsem si jen tak spokojeně pobrukoval.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Legrace, trochu napětí a celkem ucházejíci komedie. Perfektní maskování Jima Carreyho. Příběh jako takový ničím neurazí a dobře dějově plyne.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Jim Carrey perlí, takže hvězdička za něj, ale jinak nadprůměrně průměrné:-) Výprava je výborná, to každopádně, ale ten scénář, trošku pokulhává, ale jinak to bylo moc hezky udělaný. Dustin - překvápko :) 68%
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6
Kupodivu mě to nějak nechytlo. Nejvíc asi zaujal výkon Jima Carreyho, který doslova vyčníval jako záludný strýček Olaf hledající stále nové a nové způsoby, jak si zajistit dědictví tří dětských hrdinů. A pak samozřejmě Meryl Streep v roli poručnice dbalé správné gramatiky.
kubas369
4 086 bodů
8
Pohádkově kouzelné s ďabelsky zlým Carreym.
slord
slord
3 832 bodů
8
Ďalšia z tých zapamätateľných roli Jima Carreyho, ktorý je tu diabolský. Film dosť pripomína štýl Tima Burtona a fakt som si chvíľu myslel, že to je od neho. Pozeralo sa na to veľmi fajn, malo to sympatických hrdinov a prvky fantasy tam boli zakomponované celkom dobre. 7,5/10
saboter
saboter
3 564 bodů
7.5
velmi zajímavé pojatý film který svou stylizací chytne opravdu hodně a i samozřejmě jim Carey a ostatní
  • herci
  • humor
  • stylizace
  • atmosféra
  • konec
  • přesmčky v příběhu