Škola ro(c)ku

73%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Jakožto milovník hudby a filmu nemůžu jinak než tento film vychválit do nebes. Vždyť v tomto snímku se to všechno skloubilo dohromady a vznikla skvělá hudební komedie s přímo geniálním Jackem Blackem. Dětský casting se povedl na jedničku a prezentované písně také stály za to. Plus ta spousta narážek na velikány ROCKU prostě potěší.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Taková mírně nadprůměrná věc.. hudební komedie se spoustou předvídatelných scén a celkově scénář je jasně předvídatelný a jede dle potřeb diváka. Nenáročná podívaná, která asi neurazí, ale rozhodně se film nezařadil mezi moje oblíbené... dobré - 60%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Mladík s krví rokera po vyhazovu z kapely slouží jako učitel v prestižní základní škole v naprosto problémové třídě. Dějová šablona nespočetně omletá. Tzv. 'školní' film o nezvladatelných žácích, kteří jsou zájmem o hudbu srovnáni do latě. K tomu spousta rockové hudby a o zábavu je postaráno. Když se jako příklad uvede námět snímku z roku 1993 'Sestra v akci 2', v podstatě se jedná o jedno a totéž. A tím je řečeno vše. Takže komu se líbil snímek s Whoopi Goldbergovou, bude se jistojistě líbit i tento, pro změnu s Jackem Blackem. Ztřeštěným humorem a vážností si jsou oba skutečně naprosto stejné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Pitomoučký a ohraný příběh, který jste všichni viděli už nejméně 50x. Ale tenhle přece jen vybočuje krapet z řady. Především je to zásluha skvělého Jacka Blacka (rockera tělem i duší) , na kterém je vidět jak si svou roli užívá a proměňuje film v takovou "one man show" :).
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3.5
Tady trapnější a šílenější Black. To byl při natáčení na práškách? Vtipné mi to opravdu nepřišlo.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Film mě hned vrhl do víru událostí téměř okamžitě a za podpory hard-rockových kytar rozjel typickou okoukanou story o loserovi, co nakopal zadek světu, skvěle se přitom pobavil a v konečné fázi zanechal ve svých žácích pocit náležité hrdosti a stesku. Od první minuty v tom jedete s Blackem, jedete s pedálem na podlaze a nezastavíte se ani s konečnými titulky, protože jeho komický potenciál je vyždímán doslova do posledního filmového políčka. Film je manéží Jacka Blacka, do které nevydal pozvánky pro své kolegy a rozjíždí jí v takové parádě, že bude vaše bránice vzdorovat naprosto marně. Ano, je poněkud výstřední a nechutný. Ale pokud svůj komediální talent uchopí za správný konec, použije své muzikanstké zkušenosti a perfektně okouká rockerské finesy mlaťte mě, ale musím se mu smát. Zvykl jsem si na něj, zvykl jsem si na jeho třídu a na konečném klání rockových kapel mi skutečně běhal mráz po zádech, tak jsem byl nervózní, aby to těm capartům vyšlo.
jirka26
6 288 bodů
7.5
Jako bývalý rocker, jsem si tuhle bláznivou komedii strašně užil.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Starý dobrý vypalovačky, co nám fotr pouštěl na eLPíčkách, když jsme byli ještě malí pacholci. Tak rád jsem si zavzpomínal na ty ''starý dobrý časy''. Tuhle hudbu mám prostě rád, a když se mi nic zvláštního nestane, tak jí rád mít nepřestanu. Jack Black je prostě rocker, takže mu role sedla. "It's a long way to the top if you wanna rock and roll"...
saboter
saboter
3 564 bodů
8
Velmy skvělé zpracování se skvěly komediantem Jackem Blackem kteréhop nikdo nepřekoná otom žadná jen naké chyby se najdou včetně nesrozumitelností lae itak pokud mate radi Rock tak si film oblíbýtze hned a oto vám snad de že ano.Plus skvělé ostatní herecké výkony.
Cortyx
1 571 bodů
10
zdarila komedie o zaskakujicim uciteli-rockerovi,pro ktereho rock znamena vsechno