Holky z kalendáře

68%
Holky z kalendáře
Plakát traileru

V hlavních rolích rozpustilé komedie HOLKY Z KALENDÁŘE režiséra Nigela Cola (Saving Grace) hrají držitelky Zlatého globu Helen Mirren (Gosford Park, Pomsta) a Julie Walters (Billy Eliot, filmy o Harry Potterovi). Dvanáct svérázných členek váženého dobročinného spolku hledá nové možnosti, jak získat peníze na charitu. Tradičním zdrojem příjmů je každoroční kalendář spolku, ale tentokrát by ho chtěly udělat trochu jinak. Nechtějí se sice vzdát tradičních fotografií, ale konečnou podobu kalendáře všechny doslova šokují. Mezi pečenými dobrotami, jablečnými štrúdly a naaranžovanými květinami totiž ženy pózují - jak je pánbůh stvořil! Tenhle laskavý příběh vás rozesměje i dojme zároveň.




Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Překvapivý hit stavící na skutečnosti a zajímavém nápadu pobaví v jednotlivostech a zejména výborném hereckém obsazení odkvétajících dam, které jsou příjemnými společníky. Tenhle film mě skutečně pobavil.
avenis
avenis
8 145 bodů
7
K tomuto britskému dílku se vždycky ráda vrátím. Má to vtip, má to eleganci, nápad, myšlenku... a především výborné obsazení v čele s Helen Mirren. Možná je to učesané až příliš, ale o tom filmová iluze je. Jenže tenhle příběh se opravdu stal, takže míru učesanosti mohou posoudit jen ženy, které se staly předlohou pro jeho sepsání.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Film důležitý v mnoha ohledech. Skutečný příběh, který inspiroval miliony lidí a podobné kalendáře můžeme nalézt v každé druhé vesnici, kde hasiči potřebují novou sirénu. Příběh o přátelství, sebezapření a dobré motivaci. Ale především je to příběh o tom, že v 50 letech je člověk normální a stejný jako třeba ve třiceti nebo čtyřiceti. To je v době, kdy starší člověk nesežene práci, nebo je terčem posměchu či hůř nezájmu, velmi důležité připomínat.

Dodatečné informace

Původní název:
Calendar Girls (více)
  • Velká Británie Holky z kalendáře
  • Velká Británie Calendar Girls
  • Velká Británie Hore bez
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
96,54 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Holky z kalendáře je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch