Divoká řeka

65%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Málokdo očekával, že si Meryl Streep střihne roli v napínavém psychologicky dobrodružném thrilleru a díky schopnému režisérovi Curtisovi Hansonovi to dopadlo velmi slušně. Příběh je prostinký a spíš televizní, ale drží ho pohromadě lahůdkový casting a strhující akční sekvence, na kterých se nešetřilo. A jelikož thriller dělá padouch, tak tady to vyšlo s Kevinem Baconem na výbornou.
lamps
lamps
15 150 bodů
7
Velmi povedený dobrodružný thriller, v němž je hlavně ve druhé polovině stále na co koukat. Scénář sice není zrovna nejoriginálnější a všechno se v něm vyvrbí přesně tak, jak divák dlouho dopředu očekává, ale nádherná příroda, hudební doprovod a herecké výkony vše bohatě vynahrazují. Meryl Streep je výborná jako vždy, ale na psychopata Bacona v tomhle filmu prostě nemá. On a zkušená Hansonova režie jsou tím, kdo dodává téhle jízdě zatraceně vysoké obrátky..
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
6
Takový rodinný thriller, který když se rozjel, tak docela bavil.. Ve výsledku je z něj nakonec příjemná žánrovka. Sice trpí na slabší úvod, ale má svoje lepší momenty, jenž se dostaví s gradací. I když to nepřijde s ničím překvapivým, tak postupně přibírá na napětí. Mimořádná Meryl Streep, která z celého filmu dělá něco víc. Letní povinnost! 65%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9.5
Zas je těch "Divokých řek" víc. Já bych zakázala stejné názvy. Už jsem několik filmů popletla, že jsem napsala komentář k jinému filmu, než jaký jsem měla na mysli. Meryl Streep je zde tak přesvědčivá, že jsem místy zapomínala, že se dívám na americký film a úplně se mi zastavovalo srdce. Protože když byl můj syn malý, jezdila jsem s ním sama na různé výlety a někdy to bylo i docela nebezpečné, tak jsem si uvědomovala, jak málo i v našem životě stačilo, aby se takový náš výlet proměnil v horror a boj o holý život. Je to opravdu skvělý thriller a úžasné přírodní scenérie. Atmosféra je gradující a psychopat Kevin Bacon (Wade) mi utkvěl v paměti prakticky navždycky.
limeta
limeta
5 175 bodů
7.5
Svižný film, oddechovka a skvělá Meryl
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Nečekala bych, že Meryl Streep někdy uvidím v akčním sportovně a outdoorově zaměřeném filmu, kde navíc bude hrát hlavní roli. A je samozřejmě výborná jako vždy, příběh je napínavý a udrží pozornost diváka, jen je tady takové to typické "proč jim nebyli podezřelí mnohem dřív a nezdekovali se, dokud byl čas?" Prostě nepříliš originální, ale Meryl Streep a hlavně Kevin Bacon jako ten zlý to v pohodě utáhnou a dá se na to občas podívat znovu a zase být napjatý.
marvan
marvan
616 bodů
7.5
Velmi napínavé a to jsem film viděla víckrát a stále je to nervák.