Slnko v sieti

74%
Slnko v sieti
Plakát traileru
Lyrický příběh nesmělé lásky dvou mladých studentů zachycuje emocionální dozrávání soudobé mládeže, která se snaží zakrývat svoji neijstotu, nezkušenost a strach ze života předstíraným cynismem a odmítavou pózou. Jejich vnitřní svět je však plný citů, ke kterým se nechtějí veřejně přiznat. Film bývá považován za průkopnické dílo československé nové vlny.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Slnko v sieti je hodně zajímavý film hlavně po vizuální stránce. Co se scénáře týče, ten je takový nedopracovaný. Rozdíl mezi životem ve městě a na venkově, lehce se dotýká života mladých. Nejlepší je však vizuální stránka, perfektní kamera a film vypadá s troškou nadsázky, jako od Felliniho. Vše vypadá, jako na Italském venkově, dokonce i záběry ze střech bratislavských bytovek vypadají exoticky. Perfektní vizuál.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Delikátní obrazová bašta, která nepotřebuje žádné filozofující postavy, aby k vnímavému divákovi promlouvala a sdělovala mu své myšlenky. Hypnotická režie v dokonalé souhře s kamerou, pro níž snad ani neexistují dostatečně pochvalná slova - ta práce s detaily i s celou mizanscénou, ta inteligentní symboličnost nebo experimentování s ostrostí a úhly, to byl pro mě skutečný balzám na mojí filmovou dušičku. Děj nedůležitý, což je možná v tomto případě trochu škoda, ale poselství hezké..... Natočit naprosto totožný film někdo jako Antonioni nebo Bergman, jednalo by se vzhledem k jejich renomé o ceněný kinematografický skvost s přinejmenším oscarovou nominací, to se vsadím.

Dodatečné informace

Původní název:
Slnko v sieti (více)
  • Československo Slnko v sieti
  • Československo Nap a hálóban
  • Československo Slonce w sieci
  • Československo Slunce v síti
  • Československo The Sun in a Net
Premiéra v ČR:
15. 2. 1963
Země původu:
Československo, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch