Vrah skrývá tvář

78%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Tento příběh majora Kalaše mám hodně rád. Je propracovaný a velmi intenzivní. O hereckých kvalitách Rudolfa Hrušínského není třeba psát, on to ukázal v každé roli. Naše detektivky byly skvělé a konkurují jim jen ty severské.. když se podívám na dnešní detektivní seriály, tak si ale říkám: "Kde ty loňské sněhy jsou."
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Tohle je pro mě český detektivkový Olymp a jako druhý Kalaš se dělí o pomyslnou jednotku s neméně povedeným filmem třetím.- Herecky je to skvělé, scenáristicky žádná ideologie, ale tvrdá realistická krimi a hlavně ta pointa! Rudolf Hrušínský ve velkém sólu!
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Stará dobrá detektivní škola, jejíž jedinou slabinou je železná pravidelnost opakujících se vyšetřovacích postupů. Zatáhnout do případu více temných lesů nebo psychologie, šlo by o mistrovské dílko, protože udržování zvědavosti směrem k odhalení identity vraha jde Shulhoffovi moc dobře - já jsem ji tedy dopředu neprokoukl...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Velmi civilní krimifilm, skvělé duo policistů Hrušínský - Brzobohatý. Krásná kamera Jiřího Vojty a "mrazivá" hudba Pavla Blatného. Petr Schulhoff byl skutečně vynikající režisér. Jindřich Světnica v roli místního blázna Michala byl nezapomenutelný.
kawa
3 388 bodů
7
Případ sériového vraha mladých žen otřásl malou vesnicí. Kalaš vyšetřuje všechny podezřelé muže, včetně dementního mladíka, záletníka z Prahy atd. Místy nelogické kupení střihů, ale stále zajímavé krimi. Herci moc prostoru nedostali ve prospěch atmosféry filmu.
Dominikap
Dominikap
436 bodů
10
Podle mého názoru nejlepší film s Rudolfem Hrušínským v roli majora Kalaše. Napětí, emoce, zvraty, šokující odhalení. Přitom bez zbytečného stříkání krve a střílení. K celkovému výsledku přispěla i skvělá hudba od Pavla Blatného.
whenry
150 bodů
9.5
Dokonalá, ponurá atmosféra filmu, skvělý Rudolf Hrušínský jako major Kalaš... Absolutní špička mezi detektivkami.