Sunshine

75%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Oku lahodící "slunečné" SCI-FI s velmi hutnou atmosférou. Kamera, efekty, herci, vše je na velmi vysoké úrovni, ale stran scénáře je to celkem obyčejné a celý film, jakoby hledal hlavní linku a hlavně závěr a vrcholná zápletka je trošku nedomyšlená. Pěkný film, ale poslední třetina už mě moc nebavila.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Úchvatné sci-fi, které svým skromným megalomanstvím audiovizuálně přebíjí vše srovnatelné. Dokonalá atmosféra, perfektní hudba, uvěřitelné charaktery. Sunshine jsem nedlouho po zhlédnutí zařadil do osobního topu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
A to se mi kdysi ten film nelíbil. Atmosférická depka, která skládá poctu klasikám žánru a navrch přidává kus vlastní dokonalosti. John Murphy je pro mě skrytý génius a Boyle je už definitivně adept do topky. Jedinou výtku mám k rozmazanému "záporákovi", který ten dojem z výborně budovaného thrilleru krapet sráží dolů.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
povodne 4 *, ale uz je to tyzden od vtedy co som to videl a stale ten film nemozem dostat z hlavy a stale o nom rozmyslam! rozhodne si pojdem kupit dvdcko. je to vazne bomba!
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Dal bych 3/5 kdyby konec nebyl divnej utahanej, rozmazanej mindfuck. Postavy nuda, záporák neúplný a ten motion blur si měl Boyle strčit do prdele. Rozehrálo se zde spoustu zajímavých témat, které však byly uzemněny nudnými postavami a celkovou nenaplněností. Nechápu jak to mohlo takhle ztroskotat. Pár záběrů na slunce z toho nedělá diamant.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Super!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ta hudba!!! LAHŮDKA!
Pas
Pas
6 225 bodů
6
Sluníčko Filmařina je to pěkná, o tom žádná, ale člověk by konečně chtěl v žánru sci-fi nějaká nová schémata a originální prvky. Sunshine jako by nevědělo zda chce být katastrofickým dramatem nebo vesmírným hororem a průběžně mezi oběma sub-žánry přechytává, aniž by se některého chopilo napevno. Autoři najednou nevědí, kterým směrem mají film vést, který motiv rozvíjet a tak i divákův zájem o dění na plátně opadá. A ten nastrčený 'zombík' to tedy rozhodně nevylepšuje.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Další nezapomenutelný snímek Dannyho Boyla. Jeden z nejlepších sci-fi filmů, jaké byly za posledních několik let natočeny. Jediné, co mě trochu zklamalo, byla ta hrdinská scéna, kdy se velitel obětoval, i když se mohl v pohodě zachránit.
kubas369
4 086 bodů
8
Našlapané až na půdu, sci-fi s morálním podtextem plné žánrových kliše, které rozhodně nenudí.
slord
slord
3 832 bodů
8
Audiovizuálne divadlo, ktoré sa mi dostalo pod kožu. Atmosféra, pri ktorej sa napätie dá krájať (ľudia s klaustrofóbiou asi budú mať problém) je výborná, herci sú veľmi fajn a hudba veľmi dobre vystihuje pocit stiesnenosti. Chvíľami som ani nedýchal a slnečná žiara síce bola len na plátne, ale cítil som ju aj tak. Sci-fi, pri ktorom máte pocit, že takáto situácia môže nastať a s hlavnými hrdinami prežívate všetky momenty akoby ste tam boli s nimi. Danny Boyle natočil komorné sci-fi, ktoré dokáže zaujať nie len svojim nie tak zložitým príbehom, ale hlavne svojim prevedením. Koniec filmu mi prišiel trošku nedopečený, ale napriek tomu je Sunshine kvalitný zárez v Boylovej filmografii 8,5/10