Skafandr a motýl

75%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Parádní film.. Příběh, který chytí za srdce a člověk si váží toho, že je zatím zdravý. Mathieu Amalric předvedl geniální herecký výkon a celé to táhl a to i proto, že to bylo hlavně o něm a hrál 80% snímku. Skvělé zpracování, žádný zbytečný patos, prostě oslava života, nemoci i smrti. Hodně zajímavý snímek, který zanechá dojem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Je to jen tak dobré, jak to při tomhle námětu být muselo, což nestačí k mé úplné spokojenosti.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Mathieu Amalric je naprostým zjevením a jeho herecký výkon je základním stavebním kamenem, se kterým tento příběh stojí a padá. Pokud vás styl filmu nechytne a nevydržíte prvních deset minut, není žádná pravděpodobnost, že by se to potom zlepšilo. Na a druhou stranu, existuje početná skupina lidí, které film osloví, protože se nejedná o žádný tuctový snímek. Mimochodem snímek oslovil jak kritiku, tak především velmi početnou diváckou obec. Podruhý to nemusím, ale zážitek to byl.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Láska mezi dvěma lidmi je magická a povznášející, avšak není na světě silnějšího pouta, než je láska k životu samému. Pokud je člověk odhodlán hrát svou úlohu až do samotného konce, překonat problémy a radovat se z maličkostí, je za každých okolností neochvějným pánem své vlastní existence. A tento film- deprimující, ale zároveň povzbudivý, statický, ale současně plný života- je toho zářným důkazem. Nesrazilo mě to sice do kolen a nemám ani potřebu to někdy vidět znovu, ale svého života (a hlavně zdraví) si opět vážím o trochu více.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Za to že jde o skutečný příběh. Klasicky průměrné drama.
miza
miza
2 336 bodů
8
Silně emotivní film o skutečném lidském osudu.Krásná kamera a skvělý herecký výkon M Almalrice.