Něco jako láska

66%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
7
Jemný a podmanivý romantický snímek překvapuje především svou syrovou životní reálností. Ashton Kutcher a Amanda Peet, v hlavní roli příběhu o budování milostného vztahu, jsou po divácké stránce neobvyklé sympatičtí a okouzlující. Děj je striktně rozdělen na různé věkové období, a tím i postavení obou postav v životě, čímž přináší postupný vývoj dané věci. Možná se v tomto příběhu i někdo najde. Potkají se dva a byť to vypadá na vzájemné sympatie, ve skutečnosti to prostě nějak nefunguje. Jenomže přelstít vzájemné city není jenom tak. Léta běží, člověk stárne a v hloubi duše stále jakoby zůstalo něco, co nebylo dotaženo do konce. Takže láska na první pohled? Přijde na to, jak se to vezme. Někdy je to hned, někdy to trvá i roky. Vzájemně se přitahují, ale zároveň i odtahují. Avšak jiskřička naděje stejně jakoby poblikávala i po ty roky a stále věřila v šanci prohloubení vzájemných citů. Zkrátka a dobře, stejně tak, jako jsou cesty Páně nevyzpytatelné, tak i cesta lásky je velice klikatá. Snímek se drží přirozenosti a lehké zábavy a povznáší mladistvé kouzlo osobnosti a nezralé lásky. Životní hravost s osudem se tak stává ohromujícím. Nejedná se o svěží romantický film plný komediálních etud, jak bývá obvyklé, ale o přiměřenou zábavnou milostnou jízdu, která je svým námětem hodně podobná postaršímu snímku 'Když Harry potkal Sally' (1989). Vlastně je rozdíl jen v tom, že se jedná o jinou věkovou hranici. A tak se v podstatě jedná o snímek, který musí získat v jádru věci divácké pochopení ke správnému vcítění milostné problematiky hlavních postav. Jinak snímek nemá šanci uspět.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Hodně nenáročná romantická záležitost, které dominují některé humornější pasáže a fakt, že to ústřednímu páru šlape a sluší. Děj je stokrát omletá káva (tu okořeněná o příchuť Když Harry potkal Sally), ale výsledkem není překvapivě bezbarvá břečka bez špetky chuti, ale celkem lahodný nápoj, který už jsme měli sice nespočetkrát, ale v tom správném podání pořád docela chutná...
evismaior
evismaior
4 254 bodů
4.5
Heh, ta jejich věčná setkávání a řešení, co kdo mezitím jak, už zhruba v polovině začala být dost nepřehledná a únavná. A bohužel tam kromě vcelku sympatických tvářiček obou hlavních hrdinů (byť mi Amanda Peet byla mnohem sympatičtější jako filmová dcera Diane Keaton v Lepší pozdě než později) nebylo nic, co by mě přimělo to pozorněji sledovat a víc do zákrutů příběhu proniknout.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Komedie a není špatná.Občas i komické situace...
Bstone
Bstone
327 bodů
6.5
Něco jako láska je romantická komedie. U tohoto typu filmů je zásadní soundtrack. Tady se rozhodně povedl a spolu se slušným příběhem a neodolatelnou Amandou Peet z toho vychází v rámci žánru lehký nadpůměr.
Mikulda11
Mikulda11
183 bodů
6.5
v hodně velké zkratce..film o tom, že pravá láska žije věčně..