Politické kruhy

72%
Politické kruhy
Plakát traileru

Nekonformní satira s kulometnou kadencí peprných průpovídek nepřímo navazuje na oceňovaný sitcom Je to soda satirizující britskou politiku. Středobodem je opět agresivní expert na vztahy s veřejností Malcom Tucker žehlící z pověření ministerského předsedy přešlapy členů vlády. Tentokrát nicneříkající výrok neschopného ministra pro místní rozvoj o případné válce spustí řetězec absurdních mezinárodních událostí. Verbální ekvilibristika se ve filmu snoubí s frenetickou reportážní kamerou, čímž vzniká realisticky působící pohled do groteskního zákulisí politických her.




Recenze: Politické kruhy

Kinobox.cz
90%

Pokud vám totiž kupříkladu nepřipadá vtipná následující věta „Vykecáš jen slovo, utrhnu ti nohu, vezmu ti z ní holenní kost, rozlomim jí a upíchám tě s ní k smrti!“, pak je velmi pravděpodobné, že vás Politické kruhy bavit nebudou. Extrémně černý humor navíc (pro plné docenění mistrně napsaných dialogů) vyžaduje větší než malou znalosti anglického jazyka.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Jistě zajímavé nahlédnutí pod pokličku, jen tedy zcela nepřekvapivé, přesně takové, jak se dalo čekat, a to ve všech ohledech coby nekorektní komedie z daného prostředí. To je ale jediná výtka k jinak svižné, cynicky vtipné podívané. Nominaci na Oscara se docela divím - ale to myslím v dobrém vůči rozhodnutí Akademie zkusit taky něco "trochu jiného" než klasickou cenopudnou konverzačku.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
9
Úderná a naprosto perfektně obsazená politická satira, u které mi formálně přišlo, že takhle nějak by to asi vypadalo, kdyby se Paul Greengrass rozhodl natočit komedii. Dokumentární styl umocňuje pocit, že to v podstatě není ani moc výmysl filmařů. Jednoznačná kultovka, u které by mi vůbec nevadilo, kdybych se dostal k původní čtyř a půl hodinové verzi. Povinnost pro vyznavače suchého britské humoru a politických kruhů. P.S. Neurotická postava Malcolm Tucker má jasný kultovní status a už kvůli ní si hodlám nakoukat původní seriál. P.P.S. Je neuvěřitelné, s jakou elegancí dokáží Britové fuckovat v naprosto každé větě, aniž by to působilo vulgárně. Je to jen zatraceně vtipné. „This is a government department, not some fucking Jane fucking Austen novel!“

Dodatečné informace

Původní název:
In the Loop (více)
  • Velká Británie Politické kruhy
  • Velká Británie In the Loop
  • Velká Británie Dans le coup
  • Velká Británie Egy kis gubanc
  • Velká Británie Em Inglês, S.F.F.
  • Velká Británie Polemos ektos programmatos
  • Velká Británie Telgitagused
Země původu:
Velká Británie
Tržby:
6,15 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění