Žít a nechat zemřít

72%
Žít a nechat zemřít
Vražda v sídle OSN přivádí Bonda do USA. Stopy vedou do Orleansu, kde sídlí gang překupníků drog. Odtud se agent 007 vydává na tajemný ostrov San Monique v Karibském moři, ovládaný kultem Voodoo. Nebyl by první běloch, který by zde zemřel mysteriózní smrtí, jestliže se pokusí odhalit tajemství maskovaných plantáží, díky nimž může získat doktor Kananga tuny heroinu. Jakou roli v tomto případu sehraje Solitaire, žena, která dokáže předpovídat budoucnost z karet? Přivádí sice Jamese Bonda na stopu, ale zároveň její věštba znamená i ohrožení života. V tomto filmu se poprvé představil jako James Bond Roger Moore. Paul a Linda McCartneyovi získali za úvodní píseň nominaci na Oscara.



Pete69
Pete69
29 308 bodů
5.5
Sean Connery pro mě navždy zůstane Jamesem Bondem. Roger Moore sice patří k těm lepším představitelům agenta 007, ale tento díl se opravdu nepovedl. Bonda pořád nahánějí, unášejí a pak ho nechají lacině uniknout. Magnetické hodinky, jako hlavní Bondova hračka? Bez komentáře. První polovina by se dala nazývat Uspavač hadů, ta druhá už je trošku akčnější. 55%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Osmá bondovka je opět ve znamení velké změny, a to na dlouhá léta. Sean Connery definitivně opustil roli Jamese Bonda a po něm žezlo převzal Roger Moore. A nevede si zrovna špatně. Seanovi nechce udělat ostudu a tak se snaží nejslavnějšího agenta všech dob zahrát zcela stejně, což se mu daří. Dokonce i jako on hláškuje. Navíc se v tomto snímku pokračuje v excelentních honičkách, které započal George Lazemby. Tentokrát to bylo na motorových člunech. Dnes už víme, že se takováto scéna opět později použila. V tomto příběhu se Bond setkává s Woodoo. Temná atmosféra se však nekoná. Buď to byl záměr, aby byla zachována thrillerová dramatizace, anebo se to prostě nepovedlo. Těžko říct. Nakonec, ani té akčnosti se tu nelze nedočkat. Zkrátka a dobře, tentokrát je to více konverzační. A tak započala éra: jiný Bond, jiné vyznění filmu. Pro někoho možná zklamání, ale tak už to většinou bývá. Špatný Mooreův nástup to v žádném případě není. Conneryovu nastavenou laťku, zatím nedosáhl, ale s rolí se popral obstojně.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Nic proti Mooreovi, ačkoliv Connery chybí. Hlavním nedostatkem je naprostá ztráta stylu, za níž samotný herec nemůže. Možná za to nemůže ani Hamilton, který očividně propadnul posedlostí Afrikou. Problém je v táhlém, nudném a neozvláštněném příběhu, který způsobuje, že na tuhle bondovku začínáte zapomínat už v jejím průběhu. Zatím nejtěsnější tři hvězdy. Už spíš ze soucitu.


Dodatečné informace

Původní název:
Live and Let Die (více)
  • Velká Británie Žít a nechat zemřít
  • Velká Británie Live and Let Die
  • Velká Británie 007: Live and Let Die
  • Velká Británie 007 - Vive e Deixa Morrer
  • Velká Británie 007: Живи і дай померти
  • Velká Británie Agente 007 - Vivi e lascia morire
  • Velká Británie Ian Fleming's Live and Let Die
  • Velká Británie James Bond 007 - Leben und sterben lassen
  • Velká Británie Viu i deixa morir
  • Velká Británie Vivre et laisser mourir
  • Velká Británie Žiť a nechať zomrieť
  • Velká Británie Živi i pusti umrijeti
  • Velká Británie Żyj i pozwól umrzeć
Země původu:
Velká Británie
Čeština:
Žít a nechat zemřít je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Žít a nechat zemřít


Podobné


Powered byJustWatch