Disturbia

74%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Hitchcockovo Okno do dvora je pro mne mistrovským dílem a jsem zastáncem toho,že si remake nezaslouží. Verze z roku 1998 je podle mne úplně zbytečná,ale Disturbia je už o něčem jiném. Právě ona dokáže přitáhnout mladé diváky a v moderním hávu jim předvést klasiku na kterou filmový fanoušci nedají dopustit. I tentokrát není nouze o poctivé napětí a atmosféru,která je místy až elektrizující.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Pěkný thriller, který už se stal dnes klasikou. Stolking mladé holky a objev tajemství šíleného souseda se zvrhne v pořádný souboj o holý život. Zpracování připomíná devadesátá léta, ale to snímku na kvalitě vůbec neubírá, právě naopak... Pěkné - 70%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Zmodernizovaný, pro současného diváka jinak vynikající, Hitchcockův snímek Okno do dvora je trefa do černého. Překvapením je, jak dobře byli provedeny úpravy. Nic se tu neděje náhodou a vše má svoje místo. Dostalo to současnou akčnost a jisté omlazení. Ano, v hlavních rolích jsou teenageři, což vůbec není na škodu. Je pochopitelné, že děj je v mnohém předvídatelný, ale proč si tím kazit filmový zážitek. Po delším úvodu, kdy se divák postupně seznamuje se všemi aktéry příběhu, se děj začne dramaticky rozjíždět. A velmi přijatelným tempem. Drama se postupně zvyšuje až do téměř hororového finále. Snímek je natočen zručně, což podtrhuje i dokonalá kamera a nematoucí střih. Velice akční Hitchcock se zkrátka povedl.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Disturbii jsem dlouho ignoroval. Nemám rád LaBeoufa, takže mě na tom nic nelákalo. Nakonec tu ale ten Shia zas tak moc nesympatický není. Příběh krásně odsýpá a jednotlivé scény se prezentují na hranici vykrádání a citace známých filmů. Přestože originálních věcí tu skutečně moc není, svůj úděl příjemné hovadinky na zaplácnutí jednoho večera film splňuje opravdu perfektně. Nenudil jsem se ani jednou. Kdyby na mě víc působily lekačky a tvůrci zkusili i vymyslet něco vlastního, mohlo by být hodnocení vyšší.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Paradoxně se mi to líbilo o dost víc, než v době vzniku. Asi i proto, že takové filmy se už pár let prostě netočí. Naplno využitý námět Hitchova thrilleru a fakt dobrý Shia.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Starej dobrej Spielberg si takhle koupil práva na staráho dobrýho Hitchcocka a nechal ho aktualizovat slušným režisérem D. J. Carusem. Film jsem už párkrát viděl, jednak v době uvedení v kině a mám ho i na originálním DVD a rád se k němu vracím. Slušně napínavá jednohubka na sobotní večer!
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Čistý a dobře zvládnutý thriller který ovšem postrádá v ději trochu více vzrušení a napětí. Film nijak nenudí a dobře odsejpá.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Tvůrci si dali nelehký úkol převést znovu na plátna kin Hitchcockovu klasiku a ještě jí dát pokud možno nový look a styl hodný době, ve které se natáčí. To, co ale předvedli, předčilo všechna má veškerá očekávání a styl, jakým je nám "klasika" prezentována, nemá obdoby a bylo by hezké mít více předělávek, jako je tato. Nutno zmínit, že tvůrci si s námi po celou dobu hrají a nebojí se vydat úplně jiným směrem. Ze začátku tak můžete nabýt pocit, že sledujete úplně jiný film, než na který jste v prve chtěli koukat, protože tvůrci si dávají na čas a s jemný klidem vám servírují až netypicky pohodový film. Ale s každou další minutou vám je jasné, že to zas taková pohoda není a že bude i hůř. Disturbia je tak vlastně ukázkový balanc mezi mainstreamem a experimentem, přičemž si bere od každého něco a vytváří z toho plnohodnotnou zábavu pro všechny zúčastněné. Jen musíte být správně naladěni a přistoupit na hru, kterou vám tvůrci připravili. A tady už může být problém.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
po pravde musim povedat ze som sa celkom slusne bavil, co ma prekvapilo najviac lebo filmy o mladych a pre mladych mi zvacsa lezu akurat tak na nervy. hlavne tu vsade naokolo vychvalovany shia je vazne dost slusny a i vdaka jeho vykonu sa prilis nenudite. skoda ze sa scenaristi nerozhodli venovat viac postave davida morsea pretoze ta je pravdepodobne najlepsia na celom filme!
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Šmírování se nevyplácí!