Underworld: Evolution

69%

Komentáře a recenze 29

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Druhý dl se mi líbil skoro stejně jako ten úvodní. Zde je daleko více akce, což naznačil už samotný úvod filmu. Děj ale začíná být zmatečný a kdo se má sakra v těch upírech a vlkodlacích vyznat. Digitální upíří řežba, která má ale hlavu i patu, ač se nejedná o žádný geniální scénáristický počin.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Jméno Selene znamená bohyně měsíce, známá svými nesčetnými milostnými vztahy a čistotou. Je toto jméno ve spojení s hlavní upírskou hrdinkou tohoto příběhu čistě náhodné a nebo z této charakteristiky trošičku těží? Tentokrát bude s hybridem vlkodlaka Michaelem pátrat po stopách původu svých ras a důvodu války mezi nimi. A tak tu máme další příběh okořeněný intriky, akcí a samozřejmě zakázanou láskou, který nás především zavádí do boje v zájmu ukončení všech válek. Plně se navazuje na konec snímku předchozího a jak to bývá u pokračování pravidlem, snaží se být dramatičtější a samozřejmě o něco akčnější. Možná to na první pohled nevypadá, ale tento koncept je splněn. Majstrštykem je úvodních asi tak dvaceti minut nás striktně připravující na určitý počet zápletek, které se později v ději objeví. Ledasco se také více dozvíme o některých postavách, jako například o vztahu mezi Viktorem a Marcusem, atd. Příběh se může zdát složitější, ale opak je pravdou. Scénář je tentokrát zpracován o něco lépe, takže je dějství zábavnější a o něco rychlejší. Skvělý vizuál, úžasné akční a dechberoucí závěrečný souboj. Co chtít víc? Temné akční pokračování bez bázně a hany především pro ty, kteří se snaží vyhnout filmové sérii 'Twilight saga' (2008-11), která je určena především pro dámskou část publika.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Je to jednoduché. Je to hloupé. Je to nepřesvědčivé. Je to ale i roztomile béčkové. Přehnaná akce a přeplácaný děj i u druhého Underworldu působí stravitelně a zábavně. Dokonce o stupeň lépe než u jedničky. Film se řadí do kategorie "Vypnout mozek = užit si to". A jako takový funguje.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
V podstatě klasický béčko od celkem schopnýho režiséra, kterej svůj dětský projekt z nějakého důvodu přetavil v úspěšnou sérii, jež podle mě měla tímhle filmem celkem důstojně skončit. Ale Kate Beckinsale v latexu, o.k:-)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Neustálá akce. Dokonalé efekty. Děj srozumitelný. Napínavé od začátku do konce. Naprosto dokonalý film, jeden z mála.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
4
Ten námět je fakt komiksovej. Zarověň mu ale neberu jistou působivost. Válka mezi lykany a upíry táhnoucí se staletí, přičemž vlkodlaci jsou nemyslící zvířata a upíři mají status aristokracie. Jako malej jsem byl prvními dvěma díly slušně baven. To násilí mě poměrně uspokojovalo. Dnes už to funguje podstatně hůř. Zpracování je totiž Céčkové. Reálně to má špatný efekty, tempo vždy nefunguje a spousta scén vypadá z řady různých důvodů levně. Škoda, že tenhle béčkovej materiál nebyl slušně zpracovanej, protože potenciál tam je a to je jedinej důvod, proč to zcela neodsoudim jako odpad. Další díly jim však už jsou (od Awakening určitě).
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Po prvním filmu bylo pokračování trošku v očekávání. Příběh začína téměř ve stejném čase jako první film končil, takže jsme o moc nepřišli. Dostáváme trochu více odpovědí a rozšíření příběhu dále do minulosti, která pojí všechny charaktery v současnosti. Trochu škoda, že se film nezaměřil na onoho hybrida, který byl hlavní zápletkou prvního filmu. Na druhou stranu udělali tvůrci dobré rozhodnutí, zaměřit příběh na postavu která celý první film táhla a tou je prostě Kate v podobě Selene.
bidlobox
3 802 bodů
Jestli se někdy podívám na Resident Evil a bude mě bavit, shlédnu i tohle. A pak možná i Tvajlajt. :)
harry456
harry456
2 437 bodů
7
Dobrý film s upíry.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Naštěstí se dalším dílem nic nezkazilo a opět povedená upíří akce.