Zkratky ke štěstí

53%
Zkratky ke štěstí
Plakát traileru

Hrdinou této modernizované verze klasické povídky Stephena Vincenta Beneta Ďábel a Daniel Webster je neúspěšný spisovatel Jabez Stone (Alec Baldwin), který kvůli literární kariéře upíše svou duši ďáblu (Jennifer Love Hewitt). Když se ale ukáže, že obchod není zdaleka tak úžasný, jak se zpočátku zdálo, obrátí se Jabez na slavného právníka Daniela Webstera (Anthony Hopkins) a požádá ho, aby mu pomohl se ze smlouvy vyvázat.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Další verze příběhu o upsání k ďáblu, tentokrát v romantickém stylu, kde oním pekelníkem je pro změnu krásná a sebevědomá sexy ďáblice. Kdo by s podpisem odolával, že? Tentokrát to udělá neúspěšný spisovatel, ale když si však jednou uvědomí že je smlouva nevýhodná, dojde k soudu aby se jí zbavil. A tady nastává zajímavá soudní pře, která se svou fantazií a absurdnem jen tak nevidí. Snímek je ve své podstatě pohádkový, skromný, milý, upřímný a ve svém jádru velice fantazijní. A funguje to. Děj má svoji hloubku, kde se střídá komedie s dramatem využívající veškeré atributy charakterů všech postav příběhu, které jejich herečtí představitelé pochopili a náležitě zvýraznili. Trhák tohle samozřejmě nikdy být nemůže, ale k mírnému pobavení a odpočinku postačí bohatě.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Taková trošku vážnější variace na Smlouvu s ďáblem. Peklo je tady taky sexy (podepisování smlouvy hodně luxusní), a až do závěrečného soudu se na to fakt fain kouká. 6.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
The Devil and Daniel Webster (více)
  • USA Zkratky ke štěstí
  • USA The Devil and Daniel Webster
  • USA O Julgamento do Diabo
  • USA Shortcut to Happiness
  • USA Shortcut to Happiness - Der Teufel steckt im Detail
  • USA The Devil
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění