Náhradníci

62%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Mě se film mo líbil a udivilo mě, že má průměrné hodnocení jen 64%, ale od toho žebříčky jsou. Je fakt, že je ve film i dost amerického kýče, ale Bruce Willis vytáhl snímek na vysoce nadprůměrný. Akční sci-fi dle mého gusta. Nestydím se dát 85%......
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Promarněná šance na sci-fi roku. Ten nápad je totiž opravdu výborný. Jména za kamerou i před ní slibovaly hodně, ale nakonec tenhle film pohřbívá scénář, který z něj udělal tou zbytečnou překombinovaností snadno zapomenutelný sci-fi akčňák. 4/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Typická Willisovka, opět šel svou cestou dokud nedostane prevíta. Taková kříženina (inspirace nejspíš) Avataru, Já, robot a Terminátora. Efekty byli dobré ale děj je tak trochu béčkovy a na další akce se musí dlouho čekat. Film je tedy celkově zajímavý, pěkný ale něco mu ještě chybělo.
  • efekty
  • prodleva mezi akcí
  • kopírování
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
tuctova detektivka/kriminalka so zaujimavym nametom ale absolutne fadnym prevedenim... mostowovy vysla akorat nahanacka (podobnea ako v t3) zvysok nestoji za vela...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6.5
Vynikající nápad, který je utlučen do téměř katatonického stavu scenáristickou leností. Paradoxně to má alespoň ten vedlejší efekt, že když už se samotnému fungování společnosti nevěnují tvůrci, může tak činit divák, (otázka za všechny - dovolila by společnost, aby Náhradníci nevypadali jako jejich majitelé? - možná tehdy, pokud by se tím na veřejnosti eliminovala homosexualita a jiné rasistické fobie - jedna z možných teorií, film se k ničemu podobnému bohužel nevyjadřuje). Willis drží a táhne, dámám to proklatě sluší, Mostow šlape na plyn v rámci možností a sem tam na diváka pomrkne nějaký milý detail (třeba plakát na opravdu brutální fotbal). Každý s trochou fantazie bude ale brečet nad tím potenciálem a bude zmaten z toho, co nám vlastně tvůrci chtěli říct. Že je špatné "mít Náhradníky, díky kterým přicházíme o lidskost, i když nejsou rasové rozdíly a nemoci"? Nebo že je v pořádku "bojovat za lidskost, pokud člověk vypadá jak obyvatel prasečáku"? Škoda, přeškoda. Z potencionální sci-fi roku se stala vizuálně vymazlenejší epizoda Krajních mezí se zmateným poselstvím.
avenis
avenis
8 137 bodů
6
Dobře řemeslně zpracovaná oddechovka. Bruce Willis ve své tradiční podobě zkrvaveného poldy s traumatickou minulostí, co nezastavitelně jde za spravedlností. Jeho náhradnická podoba má vlásky a vylatexovanou tvářičku. Roztomilé. Ale já bych svého náhradníka nechtěla mít... (7.9.2022)
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
4
V odlescích na povrchu sofistikovaná satira, uvnitř jen sbírka všemožných motivů a klišé filmových sci-fi posledních dekád (leitmotivy bere především z Já, Robot + Minority Report). Willis to celkem ustál, ale od Mostowa jsem si sliboval mnohem víc. Finále s kombinací kláves SHIFT+ENTER mě poslalo do kolen - o to víc, že se Náhradníci celou dobu tváří tak chytře, vážně a mytologicky na výši. Vizuál je fajn a dvě akční scény ujdou, zbytek vyšumí ve sterilní změti pastelek a pokročilých nástrojů Photoshopu jako pára nad hrncem. 50%
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Námět nebyl rozhodně špatný, ale zůstalo to díky špatnému scnáři a špatnému vývoji jak děje tak i postav tak na půli cesty. Triky jsou povedené, taktéž i akce, Bruce hraje opět toho svého policatja tak jak to nejlépe umí, ale to je tak všechno, Mostow režii ovládá, akční+sci-fi je rozhodně jeho parketa. Škoda toho nevyužitého potenciálu, který tento film měl a utopil ho přiblblým scénářem a nudným vyprávěním.
kedl
kedl
6 380 bodů
6
Přiměřeně originální námět, ale to je u Náhradníků asi tak vše. Vizuálem mi to připomínalo Já, Robot s příměsí Mostoowa třetího Terminátora ( hlavně akce, auto na boudě.....). Začátek i střed si drží průměr, zato konec spadá do hlubin Mariánského příkopu. Omlazený, načančaný, vyretušovaný Willis dobrý, to platí, ale u všech Náhradníků. P.S. Ta Willisova patka a Blond barva mi moc neseděli. :-)
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
6
Námět, děj i celý fikční svět má v sobě tolik mezer, že je vlastně ohromná zábava o tom přemýšlet. Z hlediska stylu je jinak zajímavé, jak se tu pracuje s typem "realistického" svícení a počítačovým omlazováním - obojí dost vypovídá o tom, jak se Hollywood staví k hercům.