Ďábel nosí Pradu

70%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vyhýbal jsem se tomu dlouho - nakonec, shodou okolností, si mě Meryl našla. A ona samotná je tu skutečně skvělá. Bohužel je tu moc málo na to, aby to utáhlo celou Pradu. Hathaway je strašně nevýrazná a pokaždé, když se příběh točí okolo ní (což je většinou), se nudím.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Děj je opravdu mizerný a jede podle té nejdebilnější šablony, kdy od začátku je jasné, co se bude dít dál a jediným překvapením vždy jen zůstavá, jaký úkol si Miranda připraví pro svou asistentku, která ve stylu Loly oběhává půl NY, aby se své přísné paní zavděčila.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Jako pohodová oddechovka je to ideální, jako populární komedie z atraktivního prostředí a se čtveřicí velkých herců mě to ale celkem zklamalo. Hathaway se sice snaží, ale herecky to sama neutáhne, Blunt a Tucci hrají vysloveně druhé housle a jenom výtečná Streep už tuhle velkou módní přehlídku do vysokého nadprůměru nevytáhne. Nemohu říci, že bych se nebavil, ale Simon Pegg a jeho HtLF&AP je úplně jiné kafe.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Tohle bylo na mě trochu moc. Ani né tak humorné jak jsem očekával.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
7
Po zlomovém Deníku princezny je tohle další stěžejní role v herecké kariéře Anne Hathaway, i když to hlavní teprve přijde.. Ďábel nosí Pradu je vedle emoční psí ždímačky Marley a já to nejlepší, co David Frankel natočil.. Anne coby Andrea má za sebou prestižní školu a jde vstříc svému snu stát se novinářkou, ale ještě předtím si rozhodne si splnit dívčí sen a vezme poněkud podřadnou práci asistentky šéfky vydavatelství slavného módního časopisu Runaway - Mirandy Priestlyové, z které má strach úplně každý v branži.. Andreu čeká náročná otrokářská práce asistenty, v níž bude každý den nosit šéfce kafe, shánět nevydané výtisky Harryho Pottera a neustále podlézat. Jak dlouho bude trvat, než si nejen její blízké okolí, ale především ona všimnou, že tohle je podřadná práce, která ji odstrkuje od svého profesního snu.. Ďábel nosí Pradu není zvláště jedinečný a jde o dost zřetelný vzkaz, že život je víc než jakákoli práce. Ale vyniká především po herecké stránce, ať už sladká Anne, démonicky výtečná Maryl, anebo závistivě otravná Emily, ty všechny z toho dělají výjimečnější snímek, než by si vůbec zasloužil.. P.S. Kolikrát ještě projde ve filmech scéna, kdy z Anne udělají před zraky diváka krásku! 70%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Film, který vám dá to, co očekáváte, že vám dá. Svůj účel plní na výbornou a i když se zasmějete méně, než by se očekávalo, budete se u filmu zaručeně bavit. Filmů z tohoto prostředí moc není (nebo spíš o žádném nevím :)). Tento však funguje nad míru dobře a řemeslně je zvládnutý dobře.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Pro mě průměrná komedie, která se potuluje v zajímavém prostředí módy, ale myslím, že snímek je spíše určen pro dámské divačky, ale má pár momentů, které i mě pobavili. Výhodou celého filmu je skvěle vybraný písničkářský soundtrack a především herecké výkony Meryl Streep a i Anne Hathaway nijak nezaostává.
kedl
kedl
6 380 bodů
7.5
Ďábelská Maryl Streep a její tým "podřadných" zaměstnanců dává kotel tak trošku plaché Anne Hathaway, která to, ale vše bere se vztyčenou hlavou a snaží se seč může.Nakonec Ann pochopí, že se tak změnila, že jí ani její nejlepší přátelé nemůžou přijít na jméno a sekne tedy s prací pro samotného dábla :-) a začíná od znova.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
6
Dal bych tři a půl, ale to nejde...
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Rozhodně né tak špatné, jak by se mohlo na první pohled zdát. A neni to jenom pro ženy a buzny. Dokonce to má i příběh a párkrát se zasmějete. A to se cení.