Happy Feet

57%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Kdyby se ve filmu tolik nezpívalo, tak by to bylo o něco lepší. Co vlastně vymýšlet dál.. Téměř o každém zvířeti už je nějaký animák. Taučňák nezklamal. Rodinná podívaná.. jednou a stačilo.
Fingon
16 886 bodů
8
Během první půlhodiny jsem si říkal, že páni akademici zase jednou šlápli do pořádného slepičince. Hláškujících zvířát mám už pokrk, takže jsem byl rád, že tady v podstatě nejsou. První věcí, která mě ale opravdu praštila do hlavy bylo to, že tohle je snad první CGI animák, který není komedií. Už jsme viděli komedie trhající bránice (Doba Ledová), komedie distingované (Ratatouille) a potom taky komedie úplně trapné (Lovecká sezóna), všechny ostatní počítačově animované filmy se pohybují zhruba v těchto mantinelech. Ve zdejších komentářích můžete narazit na srovnání s Vesmírnou odyseou. Dle mého to není úplně přesné, více mi sedí přirovnání k Blízkým setkáním třetího druhu. Přestože je děj první polovinu dost slabý a coversongům se věnuje až příliš velký prostor, existenciální druhá část mi to bohatě vynahradila. Páni akademici občas ví, co dělají...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Velmi krásný snímek se zajímavým příběhem, krásnou animací a skvělou hudební stránkou.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Jde o parádní animovaný film. Jen mě odradil zpěv. Nějak mi tam neseděl.
  • Příběh
  • Zpívané pasáže
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4
Neskutečný úlet, který se první hodinu tváří jako muzikál, pak přeřadí na absurdní drama (u "dusícího" tučňáka jsem sípal smíchy - vypadal, že každou chvilku umře) a ke konci se zvrhne v tvrdou agitku se sloganem „tučňáky má každý rád“. Animace je úchvatná, některé písničky mají styl, ale tempo je protivně asynchronní a po celou dobu ruší svou neustále se střídající náladou. Oscara to dostalo čistě proto, že teď letí ekologie, v jiném roce by to porota zametla pod koberec. Smutný důkaz toho, jak trend převládá nad kvalitou…
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
souhlasím, animace je skvělá, vtipy taky, ale jinak pointa mě zrovna neuchvátila.
bidlobox
3 802 bodů
6.5
Průměrnou podívanou pro děti plnou pitvořících se tučňáků povyšuje nad průměr výborná práce animátorů (těmi nemyslím žádné pionýrské vedoucí, kteří se starají o program jejich dětských svěřenců, ale filmovou profesi, která má čím dál tím větší perspektivu).
saboter
saboter
3 564 bodů
9.5
Nádherné zpracování jak humorné tak dojemné tak vše možné zkrátka skvělé protože je to poučné smutné skvělé ale však očekávané skončení. Stejně i hudba dostane nebo oreginální pojetí tučňáčího tancování je skvělé a nevidané takže se máte naco těšit to rozhodně.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Happy feet je pěkný a trochu trhlý animák s originálním nápadem.
harry456
harry456
2 437 bodů
7.5
Pěkný animák.